Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seavey vant Iditarod

Kjetil Backen tok tredjeplassen i Iditarod.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går satset Kjetil Backen alt på et kort, og gamblet på å holde følge med Mitch Seavey fra Koyuk til Elim. Det klarte han ikke, sprakk, og kjørte ut fra sjekkpunktet i Elim som fjerdemann.

I morges kjørte amerikaneren Seavey inn til heder, ære, og hjemmeseier i verdens tøffeste hundesledeløp i Nome, Alaska. Et par timer før konkurrentene kom i mål i formiddag.

- Det er langt fra Anchorage til Nome, fortalte Backen sin egen hjemmeside.

Backen kom inn to timer og 49 minutter etter vinneren. Mellom Seavey og Backen snek amerikaneren Jeff King seg. Men Backen har all grunn til å være fornøyd med tredjeplassen. 1800 kilometer er langt i den knallharde konkurransen i Alaska.

Tredjeplassen er verdt 57 000 dollar, og betaler i hvert fall kostnadene han har hatt i forbindelse med deltakelsen i Iditarod.

Dagbladet.no kommer med mer i løpet av formiddagen.

Les vinnerintervjuet med Seavey på Kjetil Backens hjemmeside.

VINNERSPANNET: Mitch Seavey vant Iditarod for første gang i år. Norske Kjetil Backen gjør en god figur, og ender høyst sanssynlig på tredjeplass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!