Sebastian Coe innrømmer VM-bommert

Amerikanske Eugene fikk mesterskapet uten søkerprosess.

BOM PÅ BOM: Sebastian Coe innrømmer at friidretts-VM i 2021 ikke skulle blitt tildelt Eugene uten søkerprosess.Foto: AFP / GREG BAKER / NTB Scanpix
BOM PÅ BOM: Sebastian Coe innrømmer at friidretts-VM i 2021 ikke skulle blitt tildelt Eugene uten søkerprosess.Foto: AFP / GREG BAKER / NTB ScanpixVis mer

Sebastian Coe vedgår at det ble gjort feil i prosessen som endte med at Eugene ble tildelt friidretts-VM i 2021.

Presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) skal tidligere denne uken ha tatt kontakt med den svenske friidrettslederen Björn Eriksson. Han var ansvarlig for søkerkomiteen som jobbet for å få VM i 2021 til Göteborg. I telefonsamtalen med Eriksson skal Coe ha vedgått at de var feil å tildele mesterskapet til Eugene uten å gjennomføre en formell søkerprosess, skriver den britiske storavisen The Times.

Coe skal samtidig ha vært nøye med å understreke at han selv ikke var involvert i beslutningen om å legge mesterskapet til USA uten å se på andre potensielle søkerbyer.

Friidrettspresidenten skal også, ifølge Eriksson, ha signalisert at prosessen rundt den aktuelle VM-tildelingen nå er gjenstand for etterforskning av fransk politi. I sentrum av etterforskningen står den tidligere friidrettspresidenten Lamine Diack, som gikk av i august. Senegaleseren er også mistenkt for å ha mottatt bestikkelser fra russiske friidrettsledere for å skjule positive dopingprøver.

- Hvis jeg forsto Sebastian Coe korrekt, sa han: «Jeg er enig i at prosedyren ikke var korrekt», men han påstår at han selv ikke var involvert i dette. Det var det i stedet andre som var, sier Eriksson til The Times.

Coe skal ha vært en varm forkjemper for at Eugene fikk tildelt VM om seks år. Briten var også del av IAAF-styret som besluttet å gå bort fra de ordinære søkerprosedyrene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram