Sebastian Coe sikker på at Oslo hadde fått OL

- Beklager at Oslo ikke ble med videre.

TRODDE PÅ OSLO: Den nyvalgte internasjonale friidrettspresidenten Sebastian Coe er sikker på at Oslo ville fått vinter-OL i 2022 om de hadde søkt, og han mener at valget om å trekke seg i for stor grad ble preget av paralleller til Sotsji-OL i 2014. Foto: Jean-Christophe Bott / EPA / NTB Scanpix
TRODDE PÅ OSLO: Den nyvalgte internasjonale friidrettspresidenten Sebastian Coe er sikker på at Oslo ville fått vinter-OL i 2022 om de hadde søkt, og han mener at valget om å trekke seg i for stor grad ble preget av paralleller til Sotsji-OL i 2014. Foto: Jean-Christophe Bott / EPA / NTB ScanpixVis mer

Friidrettspresident Sebastian Coe mener den norske debatten om OL i 2022 i altfor stor grad trakk paralleller til Sotsji-OL.

Han tror Norge kunne vært med å forme vinterlekene.

- Jeg beklager at Oslo ikke ble med videre. Jeg er sikker på at Norge ville fått de olympiske lekene om Oslo hadde søkt, sier Coe til Aftenbladet.

Den tidligere friidrettsstjernen hevder den norske skepsisen til Den internasjonale olympiske komité (IOC) langt på vei var ubegrunnet.

- Se på OL i London. Vi kopierte ikke Beijing som hadde lekene før oss. Det hadde blitt helt galt for londonerne, sier briten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram