Sebastian Vettel seiret i Sør-Korea

Ingen kunne hamle opp med VM-lederen i Koreas Grand Prix søndag.

 GLAD-LAKS:  Tyske Sebastian Vettel kunne sprette champagneflaska etter å vunnet Koreas Grand Prix i formel 1 søndag morgen. Foto: AFP PHOTO / PRAKASH SINGH
GLAD-LAKS: Tyske Sebastian Vettel kunne sprette champagneflaska etter å vunnet Koreas Grand Prix i formel 1 søndag morgen. Foto: AFP PHOTO / PRAKASH SINGHVis mer

Tyskeren tok dermed sin fjerde strake formel 1-seier, etter at den tyske Red Bull-føreren seiret foran Lotus-duoen Kimi Räikkönen og Romain Grosjea på banen i Yeongnam.

Vettel suste av gårde fra beste startspor og er enda et steg nærmere sin fjerde strake VM-tittel.

Ikke engang to besøk av sikkerhetsbilen, eller synet av lagkamerat Mark Webber som klatret ut av sin brennende bil, var nok til å stoppe den overlegne tyskeren søndag.

- Jeg elsker det jeg gjør, utbrøt Vettel etter seieren.

Klar ledelse Etter 14 av 19 VM-runder har han en komfortabel ledelse på 77 poeng til nærmeste utfordrer, spanjolen Fernando Alonso. Det betyr at han har en teoretisk mulighet til å sikre VM-tittelen allerede i Japans Grand Prix neste helg.

- For å være ærlig så forsøker jeg ikke å tenke på det. Det er fortsatt mange poeng å hente selv om det ser veldig bra ut for oss. Fernando har fortsatt muligheten, så vi må være på topp, la han til.

Alonso tapte nye poeng ved å bli nummer seks i Koreas Grand Prix. Firer og femmer var Nico Hülkenberg og Lewis Hamilton. Maksimalt 125 poeng kan førerne kapre i de siste fem Grand Prix-løpene.

Dramatikk Den virkelige duellen søndag var mellom Grosjean og Hamilton, som lenge kjempet om annenplassen. De ble til slutt passert av Räikkönen, som kjørte seg opp fra niende beste startspor.

Spenning ble det kanskje litt for mye av for Vettel-kollega Mark Webber. På den 38. runden ble han truffet av Force India-fører Adrian Sutil. Australierens bil skled av banen og tok fyr, men Webber kom seg ut i sikkerhet.

Også Alonso, Jenson Button, Felipe Massa og Sergio Pérez var involvert i uhell underveis i løpet. Sistnevntes dekk eksploderte på 31. runde, noe som kalte ut sikkerhetsbilen for første gang.

(NTB)