Sebastians herlige avskjedspresang

Sebastian Henriksson (31) må forlate Odd etter sesongen. Det siste han gjorde var å sikre skienslaget ny Tippeliga-kontrakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Klokka hadde passert 90 minutter, gjestene fra Hamar ledet 2- 1, og hjemmelaget var redusert til ti mann etter at Tommy Svindal Larsen hadde blitt vist et dobbelt sett med høstfarger etter to tøffe taklinger. Da sklei Henriksson inn utlikningen.

-  Jeg så at Espen Ruud ville slå inn ballen, og visste at det ville bli en kamp mellom meg og Ham-Kam-stopperen. Jeg satset alt på å komme først, og heldigvis klarte jeg det, sier Henriksson.

-  Hatt en vanskelig tid

For fire dager etter sin egen 31-årsdag ga svensken selv bort den beste presangen: Målet som mest sannsynlig sikrer Odds videre Tippeliga-eksistens.

-  Jeg har vært gjennom en vanskelig tid det siste året. Da er det selvfølgelig ekstra deilig å kunne bidra på denne måten. Dette poenget var viktig for oss, og forhåpentligvis holder det, selv om vi gjerne tar med oss noen flere poeng i de to siste kampene, sier svensken.

Degerfors-guttens to sesonger i norsk Tippeliga har vært alt annet enn vellykkede etter overgangen fra IFK Göteborg. Han er blitt stemplet som en flopp, fått store deler av årets sesong ødelagt på grunn av skader, blitt omskolert fra spiss til venstreback, og deretter vist døra av Odd Grenland.

I går scoret han sitt første mål for sesongen. Sannsynligvis blir det også hans siste i Odd-drakta.

-  Gode reklame

-  Sebastian får ikke fornyet kontrakten, gjentok trener Arne Sandstø etter kampen.

-  Men han leverte jo god reklame for seg selv her i dag.Også i går startet Henriksson på benken. Da Odd presset på utover i 2. omgang, valgte Sandstø å kaste innpå svensken.

-  Sebastian er sterkere i lufta, og i jakten på utlikning ville jeg ha mer trykk inne i boksen, forklarer Odd-sjefen. Og trekket lyktes.

-  Moro for Sebastian, og bra for oss, sier Sandstø. -  For i dag var de to poengene vi tok fra Ham-Kam enda viktigere enn det ene poenget vi sikret oss sjøl.

Et generasjonsskifte

Nå kan Odd-treneren legge planer også for neste sesong. Store endringer er på gang. I tillegg til Henriksson er Morten Fevang, Bent Inge Johnsen, Christian Flindt Bjerg, Patrick Suffo, og trolig også Erik Holtan, Espen Hoff og Olivier Occean på vei bort.

-  Noen av dem vil vi gjerne beholde, men vi er helt klart inne i et generasjonsskifte. Når man ser hvordan spillere som Grindheim, Hæstad og Strömstad jobber på Norges midtbane, er det klart at vi må fornye oss på noen plasser. Vi må ha folk som kan trene med trykk hele tida, sier Arne Sandstø.

I gjestegarderoben satt Ståle Solbakken med deprimert ansikt.

-  Selvfølgelig er det bittert å miste to poeng på overtid, men hvor mye det betyr, kan jeg først svare på om 14 dager. Jeg håper det ikke betyr noe som helst, sier Solbakken.Etter en velorganisert og taktisk god 1. omgang, gikk Ham-Kam opp i liminga etter pause.

-  Klarer dere plassen?-  Ja, jeg tror det. Men ingenting blir avgjort før i den siste kampen, sier Ståle Solbakken.

TOK POENG: Sebastian Henriksson (t.h.) spilte sin siste kamp for Odd i går - og sikret ett poeng mot Ham-Kam.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer