Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sebastien Loeb gjør rally-comeback

Men bare i ett løp.

KONGEN AV MONTE CARLO: Sebastien Loeb vant rally Monte Carlo sju ganger som rallyfører. I januar gjør han rallycomeback i det samme løpet. Foto: Valery Hache / AFP / NTB Scanpix
KONGEN AV MONTE CARLO: Sebastien Loeb vant rally Monte Carlo sju ganger som rallyfører. I januar gjør han rallycomeback i det samme løpet. Foto: Valery Hache / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Tidenes beste rallyfører, Sebastien Loeb (40) klarer ikke helt å gjøre seg ferdig med motorsporten han forlot etter at han i 2012 ble verdensmester i rally for niende gang.

Franskmannen og hans kartleser gjennom i alle de suksessrike årene i wrc, Daniel Elena, stiller til start når 2015-sesongen innledes i Monte Carlo 22.-25. januar.

Favorittløp Når Loeb nå gjør en gjesteopptreden i rallysirkuset igjen, så er det ikke tilfeldig at det skjer nettopp i Monte Carlo. Det løpet har han vunnet sju ganger tidligere, og var i alle år et av hans favorittløp.

I år har Loeb konkurrert i World Touring Car - hvor han har vunnet to av 13 løp, og endte på tredjeplass i mesterskapet.  

- Stor utfordring Da muligheten for å kjøre rally i Monte Carlo igjen, så slo han til på direkten.

- Jeg tvilte ikke et sekund da muligheten dukket opp. Jeg tror Daniel og jeg er enige i at Monte Carlo var et av våre favorittløp. De vakre veien, gamblingen på dekkvalg og partyatmosfæren; vi gleder oss til å få oppleve det igjen, sier Sebastien Loeb.

Rallymesteren, med 78 VM-seirer, tar derimot ikke seieren for gitt når han gjør rallycomeback i januar.

- Det kommer til å bli en stor utfordring. Jeg har ikke konkurrert i rally på ett år, sier Loeb.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media