GJENGVALGT: Sverre Seeberg fortsetter som visepresident i FIS. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GJENGVALGT: Sverre Seeberg fortsetter som visepresident i FIS. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Seeberg gjenvalgt som visepresident i Det internasjonale skiforbundet

Sverre K. Seeberg (65) ble gjenvalgt som visepresident i Det internasjonale skiforbundet (FIS) i helga. Han fortsetter som president Gian Franco Kaspers høyre hånd.

65-åringen har sittet i FIS-Council de siste seks årene, og nordmannen er blant de aller mektigste innen skiidretten internasjonalt. Fredag kveld ble han valgt inn i FIS Council med totalt 117 av maksimalt 123 stemmer. Han var blant skilederne som fikk flest stemmer i avstemningen. Lørdag ettermiddag ble det besluttet i FIS Council at han får samme rolle som i den siste perioden. Dermed fortsetter han med å lede finanskomiteen i FIS, i prinsippet er han Kaspers nestkommanderende. President Kasper var ikke på valg under FIS-kongressen i Cancún i Mexico. Under årets kongress var det en større diskusjon om pengestrømmen til FIS hvor Seeberg har en nøkkelrolle.

– Sverre gjør en svært viktig jobb for Norge internasjonalt, og bruker mye frivillig tid på dette. Vi er stolte av jobben han gjør for oss, sier skipresident Erik Røste. (©NTB)