TIL TOPPS I FIS: Norges skipresident Sverre Seeberg er valgt til visepresident i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Foto: Ole C. H. Thomassen
TIL TOPPS I FIS: Norges skipresident Sverre Seeberg er valgt til visepresident i Det internasjonale skiforbundet (FIS). Foto: Ole C. H. ThomassenVis mer

Seeberg valgt til visepresident i FIS

14 år etter forrige nordmann i vervet.

||| 14 år etter forrige nordmann i vervet, er skipresident Sverre Seeberg (59) valgt til ny visepresident i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Ved siden av å være en av fire visepresidenter i FIS, er Seeberg i tillegg valgt inn som leder av FIS Treasurer og som leder av finanskomiteen. Den norske skipresidenten er dermed blitt blant de aller mektigste i den internasjonale skifamilien.

- Dette er veldig hyggelig, og jeg er svært glad over å få slik tillit. Det er viktig at de nordiske landene er representert i «Council» ettersom det er mest overvekt av medlemmer som fortrinnsvis er opptatt av kun alpint, sier Seeberg.

59-åringen har møtt i FIS Council siden 2002, og han ble valgt for første gang i 2004. Etter åtte år får idrettslederen enda mer politisk innflytelse.

Kommende helg er han på gjenvalg som skipresident i forbindelse med Skitinget på Voss.

Odd Seim-Haugen var forrige norske visepresident i FIS fra 1992 til 1996.

FIS-president Gian Franco Kasper går løs på sin fjerde periode som president i FIS. Han ble valgt for første gang i 1998 og skal lede forbundet til 2014.

(NTB)