ADVARER MOT ZLATAN-AVHENGIGHET: Clarence Seedorf (th) mener Milan må være mer varierte i angrepsspillet enn det de viste mot Ajax i går kveld. Med mange lange baller mot Zlatan, frykter nederlenderen at Milan blir en blåkopi av byrivalen Inter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toussaint Kluiters/United Photos
ADVARER MOT ZLATAN-AVHENGIGHET: Clarence Seedorf (th) mener Milan må være mer varierte i angrepsspillet enn det de viste mot Ajax i går kveld. Med mange lange baller mot Zlatan, frykter nederlenderen at Milan blir en blåkopi av byrivalen Inter.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toussaint Kluiters/United PhotosVis mer

Seedorf advarer Milan mot Zlatan-avhengighet

- Vi må ikke ende opp som Inter.

|||Kveldens Champions League-kamper direkte i  fotballstudio fra kl. 18.30.

(Dagbladet): Ajax - Milan 1-1.

Zlatan Ibrahimovic er en fotballpersonlighet som opptar stor plass både på og utenfor banen. Svensken har ikke vært mange ukene i AC Milan, men har allerede sementert sin plass som lagets store stjerne.

Med fem mål på sine seks første kamper for «Rossoneri», har han så langt innfridd de enorme forhåndsforventningene, som knyttet seg til overgangen fra Barcelona.

Svenskens unike kombinasjon av vanvittig fysikk og utrolig teknikk, som gjør ham til det perfekte oppspillspunkt, har gitt trener Massimo Allegri flere strenger å spille på i den offensiv fasen.

Milan-veteran Clarence Seedorf frykter imidlertid at Zlatans inntreden i laget, innebærer et mer ensporet angrepsspill. 34-åringen så iallfall tendenser han ikke ønsket å se i gårsdagens poengdeling mot gamleklubben Ajax på Amsterdam Arena.

- Jeg likte ikke måten vi spilte på, da det ble slått for mye langt. Vi kan ikke gå i den fella hvor vi tror «Ibra» kan løse alt for oss. Hvis ikke vil vi ende opp som Inter, særlig i Champions League, sier Seedorf, ifølge Football Italia.

Oppbygning
Selv om Inter var fullstendig dominerende i italiensk klubbfotball i de årene Ibrahimovic spilte der, er Seedorfs kommentar så definitivt ikke ment som noe kompliment til byrivalen. For selv om det ikke deles ut stilkarakterer i fotball, vil AC Milan helst vinne gjennom å underholde.

Seedorf ser likevel optimistisk på Milan-framtida, så lenge man legger ned en målrettet innsats.

- Vi er et lag i en oppbygningsfase. Jeg forsøker å holde dem rundt meg rolig, siden vi er nødt til å fokusere og gjøre ting grundig. Det er ingen som kommer til å gi oss noe gratis, som vi fikk se på nytt mot Ajax, poengterer nederlenderen.

Tirsdag kveld var både Seedorf og Ibrahimovic tilbake i Amsterdam der de begge la grunnlaget for to fantastiske fotballkarrierer. De tillot seg imidlertid ikke å være sentimentale da førstenevnte spilte fri sistnevnte, som igjen tok med seg ballen på brystet og hamret ballen forbi Maarten Stekelenburg med en teknisk nytelse av en avslutning.

- Jeg synes uavgjort var et riktig resultat. Selv om det ikke gjenspeiler antall målsjanser, klarte vi ikke å diktere tempoet i kampen slik vi vanligvis gjør. Det var noen trøtte bein der ute også. Men alt i alt, er uavgjort borte mot Ajax i Champions League et godt resultat. Dessuten vet vi hva vi må forbedre, sier Seedorf, som gjerne tok seg tid til å mimre litt etter kampen.

Varme velkomster
- Det var vidunderlig å komme tilbake hit hvor alt begynte. Det var et spesielt øyeblikk da jeg la merke til at Ajax-fansens hadde et banner der det sto: «Clarence, du vil alltid være en helt!» Det gjør meg lykkelig at klubben husker meg med en slik hengivenhet, understreker mannen som har vunnet Champions League med tre forskjellige klubber, med Ajax i 1995, med Real Madrid i 1998 og med AC Milan i 2003 og 2007 - en bragd ingen andre spillere har oppnådd.

Også Zlatan fikk en varm velkomst i gjensynet med gamleklubben. Det syntes svensken var stas.

- Jeg har scoret mange mål her,  og det var artig å være tilbake, sa Zlatan til Viasat etter kampen, som skal tilbake til Amsterdam Arena med landslaget om mindre to uker til viktig og vanskelig EM-kvalifiseringskamp mot Nederland.

Det vil si om smertene han sliter med i lysken ikke tar overhånd.

- Jeg har smerter i lysken, og har hatt det i to uker nå. Det er ikke snakk om at jeg spiller med en skade, men en overbelastning, forklarer svensken
Massimo Allegri