Seedorf ferdig i Milan

Hans største minne fra ti år i klubben er en kamp mot Manchester United.

FERDIG ETTER TI ÅR: Clarence Seedorf er den eneste spilleren som har vunnet Champions League med tre ulike klubber; Milan, Real Madrid og Ajax. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB scanpix
FERDIG ETTER TI ÅR: Clarence Seedorf er den eneste spilleren som har vunnet Champions League med tre ulike klubber; Milan, Real Madrid og Ajax. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE / NTB scanpixVis mer

Storklubben Milan rydder i stallen og frisker opp med nytt blod. Torsdag var det midtbanelegenden Clarence Seedorfs tur til å takke for seg.

36-åringen er den eneste spilleren som har vunnet mesterligaen med tre ulike klubber; Milan, Real Madrid og Ajax. I årene i Italia har nederlenderen vunnet trofeet to ganger, samt to serietitler.

- Jeg drar etter ti fantastiske år. Nå skal jeg vurdere mange ulike ting mens jeg ser etter et stimulerende prosjekt, uttalte Seedorf til klubbens nettside.

- Jeg er veldig fornøyd med tiden min i Milan. Det har vært intense år, og mange sesonger gikk raskt unna - som alle vakre ting i livet.

United-kampen størst Veteranen med 87 kamper for Nederland har lenge vært en viktig spiller for de rød- og svartstripete. Den meritterte spilleren holder faktisk fram en helt spesiell semifinale i mesterligaen som hans største minne.

- Jeg drar med dette bildet i hodet mitt: Semifinalen i 2007 mot Manchester United med et San Siro med helt vill energi og Milan på sitt aller beste.

Kampen var en 3-0-seier etter at laget hadde tapt 2-3 borte på Old Trafford. Seedorf spilte en strålende kamp og toppet det hele med en scoring.

Generasjonsskifte Milans noe aldrende lag går gjennom en real utskiftning foran neste sesong. Torsdag ble midtbanemannen Kevin Constant og forsvareren Francesco Acerbi klar for klubben, men flere endringer er ventet.

På midtbanen er Sulley Muntari ute i et halvt år. Samtidig skal Alberto Aquilani tilbake til Liverpool etter et låneopphold og Mathieu Flamini blir trolig solgt.

Seedorf er den fjerde veteranen som forlater San Siro etter sesongen som ga 2.-plass i serien bak Juventus. Fra før har Gennaro Gattuso (34), Filippo Inzaghi (38) og Alessandro Nesta (36) pakket sakene sine.

(NTB)