Seer-bonanza for Weng & co

Over en million så Northug og Weng i Toppidrettsveka.

TV-YNDLINGER: Over 450 000 mennesker så Heidi Weng og Therese Johaug (bakerst) kjempe om seieren i Toppidrettsveka i helga. Foto: NTB Scanpix
TV-YNDLINGER: Over 450 000 mennesker så Heidi Weng og Therese Johaug (bakerst) kjempe om seieren i Toppidrettsveka i helga. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag så over 450 000 NRK-tittere at Heidi Weng spurtslo Therese Johaug i Trondheim, og at Petter Northug aldri klarte om seieren på hjemmebane.

Sendingen gikk i opptak, og ute skinte sola stort sett over hele landet. Det gjør tallene ekstra sterke.

Tar du med seertallene fra sendingene fra Aure (383 000) og Orkdal (399 000) torsdag og fredag blir det samlede seertallet over en million tittere. NRK hadde på det meste en markedsandel på 49,7 prosent, og bare Komiprisen og Partilederdebatten samlet flere seere.

- Vi registrerer at det er stor interesse for langrenn. Dette er sterke tall, ikke minst vitner markedsandene om stor interesse for skisport, også sommerstid, sier NRKs sportssjef Rune Haug til Dagbladet. Oslo Skishow samlet tidligere i sommer 503 000 seere, og Blink-festivalen hadde på det meste 583 000 TV-tittere.

Til sammenligning har hadde sommerens mest sette fotballkamp så langt - Norge-Aserbajdsjan - 580 000 seere.  Den mest sette Tippeligakampen i sommer er registrert med omlag 300 000.

- Fantastiske tall, sier kommersiell leder for langrenn i Skiforbundet, Bernt Halvard Olderskog til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.