Seerne raser mot Viasats «pay per view»-ordning

- Forkastelig!

BOKSER I KVELD: I kveld bokser Cecilia Brækhus mot kroatiske Ivana Habazin. Kampen vises kun mot betaling. Det har skapt seerstorm på Viasats Facebook-side.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BOKSER I KVELD: I kveld bokser Cecilia Brækhus mot kroatiske Ivana Habazin. Kampen vises kun mot betaling. Det har skapt seerstorm på Viasats Facebook-side. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Kveldens oppgjør mellom Cecilia Brækhus og Ivana Habazin vises på såkalt «pay per view» på Viaplay. Det er Viasat som har rettighetene til kampen.

For å se oppgjøret må du ut med 299 kroner. Da får du i tillegg se det helnorske oppgjøret mellom Tim-Robin Lihaug og Simen Smaadal.

Nå får Viasat opp etter ørene på sin Facebook-side. Mange misfornøyde kunder har lagt igjen klar beskjed.

- Forkastelig - Kjære Viasat. Jeg og min familie så frem til å se på Cecilia bokse i kveld, helt til vi fant ut at dere krever 299 kr for denne sendingen! Dette er rett og slett forkastelig! Det er en utnytting av både eksisterende og ikke-eksisterende kunder hos dere. Det er ingenting som kan forsvare denne prisen overhodet, skriver en bruker.

Kritikken dreier seg stort sett om prisen for å se boksekampen.

- Bra jobba, Viasat. Trengte dette på skuddet for å få fingeren ut med oppsigelsen, skriver en annen bruker.

Svarer brukerne Viasat svarer brukerne på Facebook-siden.

- Vi tror 299 kr er en god pris for å se fire norske boksere i aksjon og forsvarer denne prisen ettersom at dette jo er tidenes norske boksestevne! I kveld har Cecilia Brækhus muligheten til å vinne det siste beltet og tre inn i rekken som en historisk bokser, og vi har valgt å vise kampen på Pay Per View da dette er praksis for alle de største internasjonale boksestjernene, slik som Cecilia, skriver de.

Cecilia Brækhus selv har tidligere uttrykt overfor Dagbladet at hun ikke er kjempefornøyd med at man må betale for å se henne bokse.

- Jeg ønsker at kampene skal være for alle - Jeg har sagt at jeg ønsker at boksekampene mine skal være for alle, sa Brækhus.

Presse- og informasjonssjef i Viasat, Øystein Hygen Christensen, sier dette til Dagbladet i kveld:

- Vi vet at Cecilia Brækhus' største kamp noensinne engasjerer nordmenn, og at spennet i reaksjonene er stort er naturligvis noe vi må regne med. Nå håper vi flest mulig har lyst til å ta del i denne historiske opplevelsen - som også inkluderer oppgjøret mellom Tim-Robin Lihaug og Simen Smaadal - det første helnorske boksemøtet på veldig mange år.