Seerne raste, men Viasat er godt fornøyd med «Pay per view»-løsningen på Brækhus-kampen

- Det var vel et par som sa opp abonnementet sitt.

KØBENHAVN (Dagbladet): Ikke mange timer etter at hun ble historisk som første kvinnelige bokser med beltene WBA, WBO, WBC og IBF i weltervekt, møtte Cecilia Brækhus pressen til frokost i København.

- Jeg har fått sovet et par timer. Nå skal jeg først hjem til Berlin, så reiser jeg til Norge etterpå. Jeg skal ha litt ferie også, men det er mye som må tas tak i nå, jeg har jo vært lukket inne i treningsmodus den siste tida, sier Brækhus til Dagbladet.

I går vant hun overbevisende mot kroatiske Ivana Habazin, og sikret seg det fjerde store beltet, foran 2000 tilskuere i TAP1 arena i København, flesteparten av dem nordmenn.

De som ikke hadde valgt å ta turen til København fikk bare sett kampen via Viasats «Pay per view»-løsning, til en pris på 299 kroner.

Cecilia Brækhus hadde før kampen uttalt at det ikke var en løsning hun var fornøyd med.

- Jeg ønsker å dele kampene mine med hele Norge, og det kan føre til at noen blir ekskludert.

Mye kritikk I går kveld raste seerne mot Viasat på deres facebookside.

- Kjære Viasat. Jeg og min familie så frem til å se på Cecilia bokse i kveld, helt til vi fant ut at dere krever 299 kr for denne sendingen! Dette er rett og slett forkastelig! Det er en utnytting av både eksisterende og ikke-eksisterende kunder hos dere. Det er ingenting som kan forsvare denne prisen overhodet, skrev en bruker.

- Det var vel et par som sa opp abonnementet sitt ja, sier Cecilia Brækhus dagen etter kampen.

Viasat fornøyd Men Viasat selv er godt fornøyd. Sportssjef i Viasat, Stian Aune Kleppo, sier de er fornøyd både med gjennomføringen, selve stevnert men også resultatet av salget. Viasat ønsker ikke å opplyse hvor mange som valgte å betale for gårsdagens kamp.

- Det er et bedre tall enn det jeg hadde estimert på forhånd, så når vi ser på tallene er vi meget godt fornøyd.

Gårsdagens produksjon er en av de største enkeltarrangementene Viasat har gjort, og Kleppo har ikke fått noen tilbakemeldinger på at ikke ting fungerte som det skulle.

- Vi hadde god bemanning i går, og vi responderte på seernes tilbakemeldinger, både på sosiale medier, og de som ringte oss. Det gjør vi også gjerne i dag, og dagene fremover. Vi vil gjerne gå i dialog, og la folk få svar på hvorfor vi har valgt denne løsningen, sier Kleppo.

- Vi ser jo at folk på nettmedier skriver at de ikke er fornøyd, men vi lever i en mediebransje som er i endring, og vi må finansiere rettighetene og produksjonen hvis vi skal arrangere sånne events. Dette er framtida, sier Kleppo.

Kampen ble utsatt Det ble på forhånd opplyst at Brækhus skulle gå i ringen cirka klokken 23.00, men hun gikk ikke i ringen før en time senere.

Kleppo avviser at det var noe som ble gjort for å selge enda flere abonnement.

- Det var en kombinasjon. Vi måtte være sikre på at alt det tekniske fungerte bra, for å sikre oss at de som hadde betalt for kampen fikk se det de hadde betalt for. Det handler også om at vi må gi bokserne tid til å forberede seg, og vi satte da kampen litt senere så de skulle få den tiden de trengte, i tillegg til at vi fikk tid på oss til å sikre at vår linje var stabil. Når folk betaler for dette, så skal ikke ting ramle ned, sier Kleppo.