<strong>- HØYREBEINET MITT ER TRYGT:</strong> Dagen etter utskjellingen av England holder Erik Solér fast ved hovedpunktene i sin kritikk. Men han avviser at han er hardere mot England enn mot andre. - Jeg elsker engelsk fotball, sier han. Foto: Chris Maluszynski /MOMENT
- HØYREBEINET MITT ER TRYGT: Dagen etter utskjellingen av England holder Erik Solér fast ved hovedpunktene i sin kritikk. Men han avviser at han er hardere mot England enn mot andre. - Jeg elsker engelsk fotball, sier han. Foto: Chris Maluszynski /MOMENT Vis mer

Seerne raste mot Solér etter slakten av England

Skulle gnage av seg beinet om Rooney & co vant VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Erik Solér var nådeløs mot de engelske landslagsgutta etter gårsdagens 1-1-kamp mot USA.

Viasat-eksperten slo fast at laget «nesten ikke kan spille fotball», at de «ikke har nubbesjans i VM» og toppet det hele med å si at han skulle gnage av seg høyrebeinet fra kneet og ned dersom England går til topps i mesterskapet.

I går hadde moderatoren for Viasat Fotballs Facebook-sider sin fulle hyre med å slette illsinte meldinger om Erik Solér.

- Jeg har fått masse reaksjoner. I Viasat ler folk seg i hjel, det er visstnok blitt lagt merke til i Danmark også. Det synes vi er morsomt. Vi har en Facebook-side som har fått 25 000 medlemmer på tre dager, og jeg spurte han som driver den om det har vært mye reaksjoner. Det hadde visst blitt en del «delete» for å holde det på et anstendig nivå. Det er ikke alle som synes jeg er en kjempeflink ekspert, sier en munter Solér til Dagbladet.

- De er ikke i nærheten
Om England skulle reise seg etter kalddusjen mot USA, og hente hjem VM-trofeet for første gang siden 1966, innser Solér at han er i trøbbel.

Selv om amputasjon kanskje blir å strekke det litt vel langt.

- Jeg håper å få beholde beinet, men i så fall skal vi finne på noe ugly. Jeg må få en ordentlig på trynet da, og regner med at Bratseth og Fjørtoft har tøffe krav til hva straffen skal være, sier Solér, uten å virke nevneverdig bekymret.

For han står på at England har et for dårlig lag til å vinne VM.

- Når du jobber i TV og entertainment må du trykke til litt, men mener fortsatt at de ikke er i nærheten av å kunne vinne VM. Sammenligner du England med en del andre lag, som Spania og Argentina, ser du klasseforskjellen. Og jeg tror Brasil blir gode selv om mange ikke regner med dem. Høyrebeinet mitt er nok trygt etter VM også.

Ser flere svakheter
På papiret bør England ha et spillermateriell som er godt nok for å vinne VM, med verdensklassespillere som Wayne Rooney, Steven Gerrard, Frank Lampard, John Terry og Ashley Cole i troppen.

<strong>SNUBLET I ÅPNINGSKAMPEN:</strong> Robert Green fomlet utilgivelig da han slapp det løse skuddet fra Clint Dempsey forbi seg. Foto:  AFP PHOTO / VINCENZO PINTO
SNUBLET I ÅPNINGSKAMPEN: Robert Green fomlet utilgivelig da han slapp det løse skuddet fra Clint Dempsey forbi seg. Foto: AFP PHOTO / VINCENZO PINTO Vis mer

De svake punktene blir likevel for mange, mener Solér.

- De har ikke funnet konstellasjonen på midten, Gerrard og Lampard blir for like i spillestilen. Ingen av de er gode til å ligge bak og styre spillet, så de må løse den defensive midtbanerollen. 

- Det er vel det man håper Gareth Barry skal gjøre?

- Hvis han kommer inn og de får orden på midtbanen øker jo sjansene deres. Men jeg tror fortsatt ikke laget er sterkt nok, sier Viasat-eksperten, og trekker fram Emile Heskey som et annet eksempel.

- For å være litt stygg: Jeg jobbet litt for Liverpool på slutten av 90-tallet, og allerede da syntes de ikke han var god nok. Det blir for enkelt å slå kula opp mot ham, og så skal han krige og fighte. Du vinner ikke VM med den type spillestil, når du ser hva Messi aleine kan produsere i den første kampen for Argentina. Samlet sett blir England for enkle. Men jeg håper de overrasker og at de kommer langt, selv om jeg av naturlige årsaker ikke håper de vinner finalen, humrer Solér.

Tok feil om Ferguson
- Er du ekstra hard mot England?

- Jeg elsker engelsk fotball. Jeg var ansatt i Liverpool i fem år, og jeg er vokst opp som Stoke-fan til det innerste lille beinet i lilletåa. Det er ikke mange nordmenn som har sett flere engelske kamper live som det jeg har gjort. Samtidig synes jeg ikke det er vanskelig å se hvorfor landslaget ikke lykkes. De har ikke gode nok individuelle spillere.

Solér har imidlertid vært skråsikker på ting før, og blitt motbevist. Som da han utbasunerte at sir Alex Ferguson var utgått på dato, etter mesterligaexiten i 2005.

- Den har jeg unnskyldt meg for mange ganger. Jeg er dødelig imponert over måten han kom tilbake på. Jeg syntes det så ut som han var på vei til å bli grå og kjedelig, men han har tatt et tak til, sier Solér.

<strong>MENER HESKEY IKKE DUGER:</strong> - Du vinner ikke VM med den type spillestil, sier Solér, og sikter til Heskey som det engelske oppspillspunktet. Foto: AFP PHOTO / HOANG DINH NAM
MENER HESKEY IKKE DUGER: - Du vinner ikke VM med den type spillestil, sier Solér, og sikter til Heskey som det engelske oppspillspunktet. Foto: AFP PHOTO / HOANG DINH NAM Vis mer

- Frykter du at du tar like feil igjen nå?

- Underbevisstheten gruer seg, selv om jeg er kjekkas utad, sier han og ler.

For selv om England ikke akkurat styrket sitt VM-kandidatur med forestillingen mot USA i går, viser historien at tidligere mestere gjerne har hanglet litt i starten av mesterskapet.

- Det er riktig, det. England kan bli bedre på mange måter, og de har en strålende trener med mye rutine. Det kan godt være at de overrasker.

<strong>BOMMET GROVT OM FERGUSON:</strong> For fem år siden mente Solér at sir Alex Ferguson var utgått på dato. - Den har jeg unnskyldt meg for mange ganger, sier han. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews
BOMMET GROVT OM FERGUSON: For fem år siden mente Solér at sir Alex Ferguson var utgått på dato. - Den har jeg unnskyldt meg for mange ganger, sier han. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer