Seerne snur ryggen til TV-fotballen

Bare 30.000 så gullkampen mellom Godset og Haugesund på TV.

LAVE TALL: For Strømsgodsets avgjørende gullkamp mot Haugesund var det trolig, om en tar hensyn til feilmargin, rundt 30.000 seere. Ratingtallet i perioden klokken 19-20 var nede i 24.000. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
LAVE TALL: For Strømsgodsets avgjørende gullkamp mot Haugesund var det trolig, om en tar hensyn til feilmargin, rundt 30.000 seere. Ratingtallet i perioden klokken 19-20 var nede i 24.000. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Klubbfotballen flyttet hovedsakelig til CMore foran 2013-sesongen. - Blandet år, sier de. Samtidig har seertallene på TV 2s fotballkamper stupt. - Nedslående, medgir OL-kanalen.

I vår ble det hevdet at CMore trøblet voldsomt med seertallene. Nå kommer temaet på banen igjen.

- Noen ting kunne gått bedre, andre ting har vært positivt. Et blandet år for vår del, medgir landssjef i CMore, Steinar Brændeland, til NTB.

Det ble antydet 4-5000 seere på Lillestrøm - Sarpsborg i sesongstarten. Ratingtallene er ikke særlig hyggelig lesing og vekker undring hos flere av konkurrentene. For Strømsgodsets avgjørende gullkamp mot Haugesund var det trolig, om en tar hensyn til feilmargin, rundt 30.000 seere. Ratingtallet i perioden klokken 19-20 var nede i 24.000.

Brændeland lar seg ikke stresse av slike anslag. Han peker på at tallene fra TNS Gallup «ikke er designet» for å fange opp seertall på betal-TV.

- Det blir helt feil tall. Du må også legge til strømmetjenesten. Det gir et mer korrekt bilde, sier Brændeland til NTB.

De tallene vil han ikke ut med. Tidligere har TNS Gallup overfor Kampanje medgitt at det er til dels stor usikkerhet knyttet til seertallene for enkeltkamper på CMore.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer