SNYTT: Seerne fikk ikke se dommeren dømme teknisk knockout-seier til Brækhus i kampen mot Kupihea. Foto: AP Photo/Heikki Saukkomaa
SNYTT: Seerne fikk ikke se dommeren dømme teknisk knockout-seier til Brækhus i kampen mot Kupihea. Foto: AP Photo/Heikki SaukkomaaVis mer

Seerne snytt for øyeblikket da Brækhus vant på teknisk knockout

Viasat satte over til golf da dommeren dømte seier.

(Dagbladet): Cecilia Brækhus har vært suveren i sin proffkarriere med 18 seiere på 18 forsøk før dagens boksekamp. Da dommeren avbrøt kampen tok den norske jernkvinnen sin 19 seier i karrieren. Det øyeblikket ble tv-seerne snytt for i kveld.

Viasat som viste kampen gikk over til golf i det avgjørende øyeblikket i runde 10. Det eneste seerne der hjemme fikk servert var lyden av kommentatorene som kunne meddele av Cecilia hadde vunnet på en teknisk knockout.

En liten skandale av tv-kanalen.

Overlegen Cecilia Brækhus gikk offensivt til verks i kveldens kamp, og var tidlig i føringen på poeng. Og selv om den første runden ble jevnt, vant den norske bokseren samtlige runder på poeng.

- Ja, jeg hadde full kontroll. Hun var tøff, men jeg hadde kontroll hele veien. Jeg var litt forhastet av og til, men alt i alt var det en god kamp, sa Brækhus til Viasat etter kampen.

NESESTYVER: Brækhus løp noen ganger inn i den farlige venstreslegga til Kupihea, men lot seg ikke affisere av det. Foto: REUTERS/Lehtikuva/Heikki Saukkomaa
NESESTYVER: Brækhus løp noen ganger inn i den farlige venstreslegga til Kupihea, men lot seg ikke affisere av det. Foto: REUTERS/Lehtikuva/Heikki Saukkomaa Vis mer

Det var derfor ikke knyttet særlig spenning til om Brækhus vill vinne kampen, men om hun ville vinne den på knockout eller poeng.

- Hun skulle ned, sier Brækhus om motstanderen.

Offensiv før kampen Kuulei Kupihea var offensiv før kampen, og hadde tenkt å gi Cecilia Brækhus kamp om de tre VM-beltene i WBA, WBO og WBC.

Kupihea forsvarte seg godt, men i den tiende og avgjørende runden bestemte dommeren at nok var nok, og seieren gikk til Brækhus på teknisk knockout. Brækhus var hele tiden i godt humør, og smilte og lo underveis i kampen.

- Jeg kommer her for å lage show, jeg vil at folk skal ha det moro, sa Brækhus.

SEIERSKVINNE: Cecilia Brækhus var en glad bokser etter knockouten. Foto: AP Photo/Heikki Saukkomaa
SEIERSKVINNE: Cecilia Brækhus var en glad bokser etter knockouten. Foto: AP Photo/Heikki Saukkomaa Vis mer

- Hvordan syns du 2011 har vært for deg?

- 2011 har vært veldig opp og ned, håper 2012 går smooth, svarte Brækhus på spørsmålet fra Viasat.

På spørsmål om hvordan hun skulle feire seieren, svarte Brækhus at det var hemmelig, men det skulle gå på en lovlig måte.

FORSVARTE TITLENE: Cecilia Brækhus forsvarte alle de tre VM-beltene. Foto: REUTERS/Lehtikuva/Kimmo Mantyla
FORSVARTE TITLENE: Cecilia Brækhus forsvarte alle de tre VM-beltene. Foto: REUTERS/Lehtikuva/Kimmo Mantyla Vis mer