STAFETT: Norge kunne til slutt juble høyest etter at Petter Northug parkerte Calle Halfvarsson på oppløpet. I Sverige var det innledningsvis store problemer med TV-sendingen på nett for veldig mange. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
STAFETT: Norge kunne til slutt juble høyest etter at Petter Northug parkerte Calle Halfvarsson på oppløpet. I Sverige var det innledningsvis store problemer med TV-sendingen på nett for veldig mange. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Seerstorm i Sverige etter at stafett­sendinga gikk i svart. Aner ikke hva som gikk galt

«Vi har gjort fel, inte du!»

(Dagbladet): Gårsdagens herrestafett ble en god gammeldags «rysare» med dramatikk hele veien før det til slutt var Petter Northug og Norge som trakk det lengste strået på oppløpssiden.

I de tusen hjem, både her og på andre siden av riksgrensa i Sverige, satt folk benket foran det som måtte være av skjermer, men det så lenge ut til at mange av våre naboer i øst måtte være stafettdramatikken foruten.

Like før start knelte nemlig SVT Play - statskanalens TV-tilbud på nett.

«Vi har gjort fel, inte du!» De som forsøkte å logge seg på ble møtt av meldingen:

«Vi har gjort fel, inte du! En del av vårt system verkar ha gått sönder. Du har inte gjort något fel.»

Heldigvis for alle skiinteresserte svensker ble sendinga etterhvert tilgjengelig på svt.se, men ikke før det hadde rukket å bli en real seerstorm.

Karin Schmidt, kanalsjef på nett for SVT, sier til svenske Aftonbladet at det var mange som hisset seg opp og at det er leit at slikt skjer.

- Det er klart at folk blir skuffa når de har gledet seg til å se stafetten. I alle fall når det er midt på dagen og man gjerne sitter foran datamaskinen på jobb. Det forstår jeg fullt og helt. Jeg beklager virkelig, sier hun.

Vet ikke I går kveld hadde teknikerne fortsatt ikke kommet til bunns i problemet.

- Vi vet fortsatt ikke hva som har skjedd. Vi holder på med feilsøking, var beskjeden da.

Schmidt kan ikke garantere at det ikke skjer igjen på dagens tremil eller femmila i morgen, men understreker at det jobbes på spreng for å finne ut av hvor det skar seg.

- Det er vanskelig å love noe i den tekniske verden, men vi gjør alt vi kan for at det ikke skal skje igjen.