UHELDIG KOMMENTAR Alan Hansens bruk av ordet farget skapte sterke reaksjoner. Lee Dixon (t.h) reagerte umiddelbart. Screengrab: YouTube
UHELDIG KOMMENTAR Alan Hansens bruk av ordet farget skapte sterke reaksjoner. Lee Dixon (t.h) reagerte umiddelbart. Screengrab: YouTubeVis mer

Seerstorm mot BBC-ekspert etter rasisme-diskusjon

Alan Hansen med uheldig ordvalg.

(Dagbladet): Tidligere Liverpool-spiller Alan Hansen har måttet beklage seg etter gårsdagens «Match of the Day» i England, melder Daily Mail.

Sammen med programleder Gary Lineker og Lee Dixon, diskuterte Hansen rasisme i Premier League i kjølvannet av sakene mot Luis Suarez og John Terry.

- Jeg tror det har blitt bedre - ikke bare blant spillerne, men også hos supporterne - det er mange fargede spillere som er blant de beste i Premier League. Ser man tilbake 25-30 år tilbake i tid var det mye verre - selv om det ikke var så ille som andre steder på kontinentet - men det er alltid, alltid mulig å bli bedre, sa Hansen.

«Fargede» Bruken av ordet «fargede» skapte sterk reaksjoner, og Lee Dixon gjorde umiddelbart en grimase da Hansen brukte ordet. Rohan Ricketts (tidligere Tottenham, nå Shamrock Rovers-spiller) skrev følgende på Twitter like etter Hansens blemme:

- Hva er det Alan Hansen sitter og sier? Tuller han?? Jeg er ikke farget??? Han er en del av problemet når han bruker det ordet. Vi er svarte, Alan. Wtf.

I tillegg til reaksjonene på sosiale medier skal BBC ha motatt flere sinte reaksjoner, ifølge Daily Mail.

Beklager ordbruken Reaksjonene har vært så mange at Alan Hansen kom med en unnskyldning etter endt program i går.

- Jeg ber uforbeholdent om unnskyldning dersom jeg såret noen. Det var aldri min intensjon, og jeg angrer dypt på å ha brukt det ordet, sier Hansen i en uttalelse.

Hansen er ikke den første tv-eksperten som har havnet i trøbbel i år etter å ikke ha tenkt seg om før han åpnet munnen. Sky Sports-ekspert Tony Cascarino sa at Armand Traore hadde et «holocaust» av en kamp da Arsenal ble knust 8-2 på Old Trafford.

Sky Sports beklaget selvfølgelig sporenstraks.