Seerstorm mot NRK etter cupstorkamp på nett-tv

- Jeg hadde vært like forbanna sjøl, sier sportssjefen.

DRAMATIKK: Cupkampen mellom Molde og Rosenborg ble en høydramatisk affære, men på TV gikk den ikke.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
DRAMATIKK: Cupkampen mellom Molde og Rosenborg ble en høydramatisk affære, men på TV gikk den ikke. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Hvis du hadde planer om å gjøre en helkveld ut av fjerderundekampen i NM mellom storlagene Molde og Rosenborg, ble ikke forholdene direkte lagt til rette av cupkanalen NRK i kveld.

Med EM i friidrett som hovedfokus på NRK 2 ble cupmøtet henvist til nrk.no, der ett kamera fulgte kampen på Molde Stadion. Ingen repriser ble servert til tross for flere omdiskuterte situasjoner i 4-3-kampen, ingen resultatgrafikk dukket opp på skjermen, og kommentator så tilsynelatende heller ikke mer enn oss andre.

Eller som NRK opplyste under nettsendinga: «NB! Kampen filmes kun med ett kamera, og NRK beklager eventuelle frafall av kommentatorlyd eller stadionlyd.»

Det var folk ikke fornøyde med. På Twitter haglet kritikken mot NRK, og sportssjef Rune Haug bekrefter at han har fått mye kjeft i kveld.

- Forklaringa er enkelt og greit at vi skulle sende én match fra fjerde runde, så ble denne flytta til i kveld uten at vi var kontaktet om det, og da prioriterte vi åpninga på EM i friidrett. Vi valgte å ikke røre Dagsrevyen og Barne-TV, så da ble det sånn, sier Haug til Dagbladet.

- Jeg har full forståelse for at folk ikke syns dette er bra. Heldigvis kutta sendinga fra EM litt tidligere, så man fikk i hvert fall sett slutten av kampen på NRK 2. Men ideelt sett skulle vi sett at kampen hadde blitt lagt på en annen dag, men NFF drøftet ikke dette med oss, sier han.

- Har du fått mye kjeft selv, eller?

- Ja, men det skjønner jeg. Jeg er jo moldenser, og jeg hadde vært like forbanna sjøl. Men vi må ta hensyn til at det er større interesse rundt EM i friidrett enn den norske cupen. Dagsrevyen flyttes bare ved store mesterskap som OL og VM, og NRK Super rører vi jo så godt som aldri, sier Haug, som selvfølgelig også ble mer utsatt når det ble en såpass jevn og hendelsesrik kamp.

- Jeg hadde håpet på 5-0 til Molde til pause, så ikke trønderne hadde vært så ivrig på å se kampen, men sånn ble det jo ikke, sier han galgenhumoristisk.

Molde vant til slutt 4-3 over Rosenborg i en dramatisk cupkamp, etter at Magnus Wolff Eikrem sikret hjemmelaget seieren helt mot slutten.

Det målet kunne man se på NRK2.