Seerstorm mot NRK

Seerne raser på sosiale medier - problemer med lyden i NRKs VM-sending.

LYD FØR BILDE: Lenge før ballen lå i mål, visste NRKs seere at Frankrike hadde tatt ledelsen. I sosiale medier raser folk mot statskanalens tekniske problemer. Video: NRK. Vis mer

Norske TV-seere ble snytt for øyeblikket da Frankrike tok ledelsen mot Norge i VM.

For lyden på NRK lå flere sekunder foran bildet, noe som førte til at NRK-kommentator Christian Nilssen annonserte scoring før TV-seerne fikk se hva som faktisk skjedde. Det ble ikke bedre da Norge utliknet etter et selvmål av Frankrike. Nok en gang var lyden i forkant.

Det samme skjedde tidlig i den første omgangen, hvor bildet var etter lyden de første minuttene av kampen.

I sosiale medier tikker det inn med meldinger om folk som reagerer - og raser - mot problemet.

Seerstorm

Lars Tjærnås er blant dem som reagerer.

- Jeg prøver å ikke være en gammel grinebiter som klager... men 50 år etter at vi sendte mennesker til månen i en blikkboks kan det ikke være sånn at man må være Nobelprisvinner for å fikse lyd på en fotballkamp. Fryktelig irriterende!

Toppdommer Svein Erik Edvartsen skriver:

Dette går jo ikke lenger, NRK - er det ikke VM for kvinner vi snakker om? Slike tekniske problemer over så lang tid er intet annet enn direkte rødt kort, skriver han.

Beklaget

Egil Sundvor, sportssjef i NRK, sier at de er klar over feilen.

- Det var en feil i overføringa fra Frankrike til Oslo. Det er synd at det ikke var helt synkront. Sånt skjer noe ganger, sier han til Dagbladet.

Han sier at de fikk beskjed om at feilen var rettet etter at det først skjedde i starten av første omgang. Men i andre omgang skjedde det altså igjen - og akkurat da det ble scoret mål.

- Det er uheldig overfor publikum at dette skjer. Det er ikke sånt vi ønsker skal skje. Det er ikke alltid teknologien er på vår side, men vi har dyktige folk som gjør sitt ytterste for å rette opp. Vi håper dette er en kortvarig feil som ble rettet opp ganske fort, sier Sundvor.

NRK beklaget problemene med lyden i løpet av første omgang.