Seier for enhver pris

Bayern München-Manchester United 2-1, 3-1 sammenlagt. Etter 18 minutter ble Oliver Kahn slått bevisstløs og fikk munn-til-munn av lagkamerat Samuel Kuffour. Han reiste seg, fikk lov til å fortsette og gikk til semifinalen som banens beste.

SI DIN MENING:

Bayern München-
Manchester Utd. 2-1
Bør Alex Ferguson gå ett år før tida etter dette resultatet?

Bayern Münchens ledet 1-0 da Oliver Kahn ble rammet i tinningen av kneet til Andy Cole. Han stupte og ble liggende urørlig. Og der og da, på revansjens store kveld, var dramaet medisinsk og fjernt fra resultatet på lystavla.

Hvordan Kahn det være mulig at han fikk lov til å fortsette?

Oliver Kahn er klippen i Bayern München. Han er så viktig som den tilsynelatende håpløse medisinske avgjørelsen viste i går kveld. Og etter 10 minutter tydelig preget av smellen i hodet ristet han av seg symptomene. Og storspilte.

Og det uten at noen tenkte på ettervirkninger og framtidige mén på Olympiastadion. Det handlet bare om å slå Manchester United. Og å vinne tilbake den æren Ole Gunnar Solskjær ranet dem for i Barcelona for to år siden.

Tilsynelatende for enhver pris.

United heldige

- Vi var best, sier Bayern-trener Ottmar Hitzfeld.

- Det var vanskelig, ja, men vi fortjente å vinne. Og sjøl om vi aldri kan gjøre om resultatet i Barcelona for to år siden var dette en fin oppreisning.

Hjelpeløst forsvar

- Det neste målet nå er å ta revansje på Real Madrid etter fjorårets nederlag i semifinalen.

Allerede i pausen omtalte Sir Alex Ferguson Uniteds forsvarspill som en katastrofe. Det han ikke sa var at det engelske mesterlaget var heldige som bare hadde sluppet unna med 0-2.

For Bayern var klokest, Bayern var flinkest og Bayern tok et drepende grep om hendelsene i de områdene fotballkamper avgjøres. Foran begge målene.

I den enden der gleden skapes tok det bare fem minutter å avsløre Manchester Uniteds store problem denne kvelden. De klarte aldri å dekke rommene på kantene. Og da Tarnat etter bare fem minutter løp nerver på Gary Neville ute på Bayerns venstreside, og plukket ut Jancker på den første stolpen, luktet det mål.

Da Jancker bommet, og Uniteds venstreback Silvestre tok frikvarter i markeringa av Elber, var 1-0 en formalitet i åpent mål.

Bayerns andre var et skoleeksempel på hvordan man spruter gift inn i et vaklende forsvar. Og denne gangen var det Silvestre som startet Uniteds elendighet da han solgte seg høyt i banen. Innenfor 16-meteren var tyskerne helt plutselig i overtall mens United var ute av posisjoner. Tellefeil heter det på fotballspråket.

Da Mehmet Scholl hadde brukt addisjonsmetoden på Bayerns suksess i målprotokollen sto det 2-0.

Tapt kamp og ære

- Etter en sånn omgang er det bortimot umulig å komme tilbake, sa en mumlende Alex Ferguson i minuttene etter kampen. På tunge kvelder har han for vane å prøve å stoppe ordene før de når leppene. For det er en ting å tape - noe ganske annet å bli ydmyket og avslørt.

Og: United ble akkurat det.

- I pausen sa jeg at dette handlet om ære, sier han.

- Vi måtte spille for den i tillegg til at vi hadde en ørliten mulighet. Og ut over målet til Ryan Giggs hadde vi et par sjanser ved Teddy Sheringham og Andy Cole. Vi var rett og slett for dårlige, sier Ferguson.

KOM TILBAKE: Kahn gratuleres, og med god grunn. Fra bevisstløs til helt.
UTE - MEN REISTE SEG: Oliver Kahn var bevisstløs, men kom tilbake som en av kampens store spillere. På bildet får han munn-til-munn av lagkamerat Samuel Kuffour.
FØRSTE MÅLET: Giovane Elber er fornøyd.