Seier for Larviks rosa pantere

I spesialdrakter for kreftsaken.

(Dagbladet.no:) I uvante drakter slo Larvik-jentene tyske Leipzig i dagens Champions League-kamp 30-27.

Men det var ikke materialforvalteren som hadde glemt en rød sokk i klesvaska. Samtidig som LHK sikret gruppeseieren, kastet de igang en nasjonal kampanje mot kreft.

Auksjonerer bort draktene

Klubben har laget et helt nytt draktsett i rosa, som jentene vil bruke. Tidligere har blant andre det franske rugby-landslaget stilt i rosa drakter i kamp, men i dag var det altså Norges suverent håndballag på kvinnesiden som stilte opp.


- Vi har hatt slike kampanjer tidligere også. Forrige gang var det kampen mot narkotika som sto på plakaten, sier daglig leder Bjørn Erik Helgeland til Dagbladet.no.

I mars starter en landsomfattende innsamlingsaksjon, Krafttak mot kreft, men i Larvik tjuvstarter de altså litt.

- Dette er en sykdom som kan ramme alle, og jentene synes det fint å kunne bidra på denne måten, sier Helgeland.

Etter kampen skal draktene auksjoneres bort.

STØTTER KREFTSAKEN: Keeper Lene Rantala og Linn Kristine Riegelhuth(her etter seieren over Viborg 20. januar) kunne juble for gruppeseier i Champions League etter triumfen over Leipzig i dag. Til dagens kamp stilte LHK-jentene i rosa drakter, til støtte for kreftsaken. Foto: SCANPIX
STØTTER KREFTSAKEN: Keeper Lene Rantala og Linn Kristine Riegelhuth(her etter seieren over Viborg 20. januar) kunne juble for gruppeseier i Champions League etter triumfen over Leipzig i dag. Til dagens kamp stilte LHK-jentene i rosa drakter, til støtte for kreftsaken. Foto: SCANPIX Vis mer

Moren til Elisabeth Hilmo ble rammet av kreft i 1994, men ble erklært frisk. I 2001 kom tilbakefallet og 1. juledag 2003 døde hun.

- Hun trodde hele tida hun skulle bli frisk, og hadde en livsgnist som man kunne misunne henne. Men til og med hun måtte gi tapt. Derfor er jeg så glad for at vi som lag kan støtte kreftsaken og skape oppmerksomhet rundt innsamlingsaksjonen, sier Hilmo til ØP.Om det var idealismen som inspirerte Larvik i dagens kamp mot Leipzig vites ikke, men gjestene fikk en tøff ettermiddag i kystbyen.

Ny hall i Larvik

Denne uka ble det også endelig bestemt at det skal bygges ny håndballhall i byen - Larvik Arena. De siste midlene kom på plass og dermed vil det bli bygget en hall til 140 millioner kroner, med plass til 4000 tilskuere.

- Dette blir helt rått. Hallen blir utrolig flott, og her vil vi kunne arrangere eventuelle VM- og EM-kamper også, sier Helgeland til Dagbladet.no.

Hallen skal bygges i forbindelse med ny skole og fotballarena på Torstrand i sentrum.

PS! De som vil støtte kreftaksjonen kan sende en SMS-melding med ordet Kraft til 1960. Meldingen koster 50 kroner. Det er også mulig å ringe givertelefonen på 820 43 743 og gi 100 kroner.

Seier for Larviks rosa pantere