Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seier for nye Rosenborg

- Rosenborg er store favoritter - det betyr at de må gjøre en maksimal jobb i hver eneste kamp for lykkes, skriver vår kommentator.

MANGE VIL

sikkert si at Rosenborg skuffet litt i serieåpningen. Jeg vil si at de imponerte litt. For under en litt tafatt serieåpning - høyst forventet - var det mulig å registrere flere positive tendenser fra et fornyet og sannsynligvis forbedret Rosenborg. Best personifisert av Harald Brattbakk.

BRATTBAKK ER

blitt latterliggjort som hodespiller og utskjelt for å styre unna nærkampene. I serieåpningen kastet han seg inn i en bøling av Vålerenga-spillere og stanget inn kampens eneste mål. Jeg garanterer at han ikke ville gjort noe liknende på samme tid i fjor.

BRATTBAKK ER

det beste eksempelet på den motivasjonen som preger årets Rosenborg-lag - og som manglet til langt ut på sommeren i fjor. Allerede i februar kunne vi se Brattbakk gå ned i sklitaklinger og inn i mann-mann-dueller med keeper nede på La Manga. Og i dag forteller han om daglige økter med egentrening for å innfri de strengere kravene.

TRENERSKIFTET

og et tøffere konkurranseklima har løftet samtlige i Rosenborg-systemet det lille hakket som har gjort dem til større forhåndsfavoritter enn noen gang. Og viktigere: I stand til å mestre det. Trener Åge Hareide har tatt med seg en blanding av selvtillit og realistisk optimisme inn i klubben - og hatt en klar og ukomplisert holdning:

Rosenborg er store favoritter - det betyr at de må gjøre en maksimal jobb i hver eneste kamp for å lykkes.

MER ENN NOEN

gang vil motstanderne betrakte kampene mot Rosenborg som sesongens mulige ekstrabonus. Slik også med Vålerenga i går. De hadde alt å vinne, Rosenborg alt å tape. I neste serierunde er det Vålerengas tur til å være i Rosenborgs situasjon - hjemme mot Aalesund. Rosenborg har det slik hver eneste runde. Kanskje aller sterkest i går - i en serieåpning på hjemmebane mot et av lagene som virker i stand til å ta poeng fra Rosenborg. Da er det sterkt å ende opp med tre poeng og null baklengsmål. Festspillet kommer seinere.

ANDRE SIDER

ved fornyede Rosenborg verd å registrere i går:

  • Fredrik Winsnes' dribling og innlegg før målet. For to sesonger siden hadde han enten dratt med seg ballen et trekk til eller forsøkt å drible en gang til. Innlegget kom akkurat så kjapt at Vålerenga-forsvareren ikke fikk satt ut foten. Detalj som viser at hjemvendte Winsnes er blitt fotballklokere.
  • Sidebyttet til vingene Trond Fredrik Ludvigsen og Harald Brattbakk før målet. Plutselig kom Brattbakk inn fra motsatt side - og kanskje var det trekket som overrumplet Vålerenga. Ikke spesielt genialt, men en grei demonstrasjon av Rosenborgs offensive fleksibilitet og selvtillit.
  • Keeper Espen Johnsen. Førstevalget i øyeblikket og Norges største keepertalent. Sto fram som fullmoden.

I ROSEN AV

Rosenborg ligger det også en anerkjennelse av Vålerenga. Noen vil sikkert si at de overrasket i går. Og særlig hvis de ikke har fulgt med på Dagbladets forhåndstips. Men Vålerenga var akkurat så gode som forventet: Solide bakover, og villigere og mer kvalitetssterke framover.

Men Vålerengas største savn i fjor - en pålitelig målscorer - rir klubben inntil videre. I går var det midtbanespiller Pa Modou Kah som kom til de fleste avslutningene. Hadde han hatt en solid angripers avslutningsferdigheter, kunne han fort ha nikka inn to mål.

TOBIAS GRAHN

og Harald Brattbakk var spisser på hvert sitt lag i går - og gode eksempler på den store, lille forskjellen mellom lagene i en jevn kamp:

  • Grahn gjorde det meste, bortsett fra å score. Brattbakk gjorde som han ofte gjør: Ingen ting, bortsett fra å score.
  • Rosenborg-leder Nils Skutle har sagt at klubben skal sette ny standard for kamparrangement. De lyktes allerede i første forsøk. Kampen måtte utsettes i sju minutter etter at hjemmesupporterne dynket banen i papir.
PRESS: Vidar Riseth representerer en del av det nye Rosenborg. Fordi laget er soleklare favoritter i år vil de møte knallhard mostand i hver eneste kamp i årets Tippeliga.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media