Seier for Shampo

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Buffalo-Columbus 1-2. Espen Knutsen viste muskler og spilte en god kamp da Columbus slo Buffalo i natt. Serge Aubin scoret begge Columbus' mål.

Shampo fikk ingen poeng, men jobbet og sleit som en ekte NHL-kriger. Og Buffalos storvokste spillere fikk betale med blåmerker og tapte kroppstaklinger.

- Espen Knutsen må være en av ligaens tøffeste spillere, konkluderer Fox Sports' tv-kommentator Steve Konroyd.

Og legger til:

- For en utrolig jobb han gjør defensivt. Og Shampo tok ikke hensyn til håndleddskaden han har slitt med de siste dagene. Han ga alt. Uten at det synes i kampprotokollen.

Flaks

Nordmannen skapte riktignok Columbus' to målsjanser i første periode. Men Geoff Sanderson skuslet bort begge Shampo-pasningene i kamp med Buffalo-keeper Dominik Hasek.

Minnesota-gutten Erik Rasmussen ga Buffalo ledelsen i andre periode. Men Columbus' Serge Aubin utliknet med et kanonskudd et drøyt minutt seinere. Og scoret også seiersmålet i midtperioden. Med en kjempeporsjon flaks.

Pep

Bruce Gardiner skjøt nemlig et skudd som Aubin prøvde å unngå. Istedet traff pucken Aubins kølle omtrent en meter fra isen, skiftet retning og utmanøvrerte Hasek.

- Jeg prøvde bare å beskytte meg selv. Målet var rein flaks, sier Aubin til Fox Sports.

Og med keeper Ron Tugnutt i kjempeform holdt Blue Jackets unna i sluttperioden. Tapet var Buffalos sjette på hjemmeis, og de 17 803 tilskuerne pep da sluttsignalet gikk.

  • Shampo spilte 16,21 minutter fordelt på 17 bytter.
  • Columbus møter Anaheim hjemme på lørdag.
  • Espen Knutsen var ikke på isen ved noen av målene.