Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seier for tradisjonen

ETTER gullkastet på Olympiastadion i Aten, har Andreas Thorkildsen gjort det meste som følger med et norsk OL-gull. Han er fløyet rundt som friidrettens nye gullfugl, han har åpnet sin egen vegg på OL-museet på Lillehammer, og han har vunnet morostevnet Tuftes Farmer Challenge i par med varten Olaf Tufte i øvelser som melkespann-kasting, grusskuffing og motorsagkjøring.

Idrettsnasjonen Norge vet å bruke sine mestere for hva de er verdt, og mye mer.

Vel og bra alt sammen. Men best er det at Andreas Thorkildsein fikk legge ned grunnsteinen på Nye Bislett stadion.

DET ER tradisjonen som har bygd norsk idrett til en av vardens sterkeste målt mot antall innbyggere. Mens innbyggertallet nå rett før nyttår så vidt har sneket seg over 4,6 millioner, fortsetter toppidrettsfolket å hente inn OL- og VM-medaljer i et antall som stadig overrasker utenlandske konkurrenter.

Spydgullet var en slik overraskelse. Thorkildsen var rangert blant de svakeste av åtte som kunne vinne. I stedet ble han ganske suveren med vinnerkastet på 86,50 meter.

I STEVNENE etter OL var det mulig å se at seieren neppe var tilfeldig. Andreas Thorkildsen kommer til å bli en toppkaster i år framover. Det er tekniske grunner for det:

-  Han har en veldig god vinkel på kastarmen. Det er utrolig viktig i spyd, forklarte Jan Zelezny på stadion den varme augustkvelden rett etter vinnerkastet. Med tre OL-gull og verdensrekord er Zelezny til å høre på selv etter en spesiell jubelnatt.

RIKTIG TEKNIKK kan være både medfødt og innlært. Talentet til Andreas Thorkildsen er åpenbart, men det tredje norske OL-gullet i spyd på en snau mannsalder forteller også at friidretten vår har hatt trenere med kunnskap til å foredle.

Det er det grunnsteinen på Nye Bislett dreier seg om. Å reise et idrettsbygg med stevner og miljø levende nok til å gjøre norsk friidrett spennende for unge, kule folk som Andreas Thorkildsen. Bare på den måten kommer det flere vinnerkast som rekker til Folkets Idrettspris.

Og stort lenger når ikke en norsk idrettsutøver.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media