Seier i kamp nummer 1000

Lars Erik Bjørnsen var stor for Norge.

Lars Erik Bjørnsen (25) viste at han vil være med i kampen om EM-plass da han scoret sju av Norges mål i 30-28-seieren over Bosnia-Hercegovina lørdag.

Det var Norges 1000. landskamp i håndball for menn, og Bjørnsen skal ha mye av æren for at begivenheten ble markert med seier.

Kantspilleren fra Setermoen er proff i danske Holstebro, og har store planer om å spille håndball-EM på hjemmebane. Den drømmen kunne fort blitt knust etter en svak oppvisning mot Tunisia, men lørdag reiste høyrekanten seg og lurte sju baller i nettet.

- Bjørnsen var god, men han var laber mot Tunisia, sa assistenttrener Erik Andersen til NTB. Andersen trekker fram 25-åringen som en av de absolutt beste på det norske laget i lørdagens kamp mot Bosnia, men poengterer samtidig at stallen oser av kvalitet.

Tåler skader


- Det er nesten så jeg har lyst til å si at vi tåler noen skader nå, sa Andersen om bredden i den norske troppen.

20 spillere skal bli 16 innen mesterskapet på hjemmebane.

- Det blir fight om plassene fram mot EM, og det er positivt, sa Andersen.

Etter tre kamper i Tunisia sitter Norge igjen med to seirer, ett tap og hele 88 baklengsmål.

- Det blir slik fordi vi rullerer på laget. Ellers synes jeg det er mye positivt. Johnny (Jensen) spilte sin første kamp og var god i forsvar. Glenn (Solberg) og Frode (Hagen) skaper en ro som vi har savnet, mens Bjarte Myrhol er bunnsolid. Han bommet kun på ett skudd her nede, skryter Andersen.

Turneringen er den siste samlingen med full tropp før den siste EM-oppkjøringen i januar.

(NTB)

TOPPSCORER: Lars Erik Bjørnsen puttet sju mot Bosnia. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
TOPPSCORER: Lars Erik Bjørnsen puttet sju mot Bosnia. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer