Seier i skjebnekamp

Leeds og Eirik Bakke tok tre uvurderlige poeng mot Ivers og Wolves, Arsenal økte ledelsen på toppen av ligaen og Ian Walker har scoret et ufattelig selvmål. Vi fulgte Premier League direkte.Tabellen.

Leeds lå dønn sist i Premier League, tre poeng bak Wolverhampton, før kveldens kamp. Med dét utgangspunktet var det et presset Leeds, med Eirik Bakke fra start, som gikk ut på Elland Road, men kvelden skulle ende i pur lykke for den skadeskutte klubben.

Foran 37.000 elleville hjemmesupportere ga Alan Smith Leeds ledelsen etter 14 minutter. Wolves utliknet imidlertid bare sju minutter seinere, da Ganea avsluttet fra drøye 16 meters hold. Paul Robinson i Leeds-målet kunne muligens ha reddet skuddet, men var dekket av egen forsvarsspiller.

Alan Smith sørget imidlertid for at hjemmelaget kunne gå til pause med ledelse. Smith, som var svært delaktig i Leeds offensive spill, headet et frispark mot mål. Keeper Paul Jones måtte gi retur og Dominic Matteo kunne sette inn returen.

I andre omgang var det aldri tvil om hvor seieren skulle ende. Unggutten James Milner sørget for 3-1, før storvokste Mark Viduka punkterte kampen på overtid. Dermed klatret Leeds opp fra bunnplassen og har nå 20 poeng i Premier League - like mange som Wolves, men med bedre målforskjell.

Steffen Iversen spilte 20 minutter for ulvene, mens Bakke var på banen hele kampen for Leeds.

Henry i hundre

Arsenal økte forspranget til Manchester United på toppen av tabellen med 2-0-seieren over Southampton. Thierry Henry sto bak begge målene og feiret litt av et jubileum i kveld. Det første målet var nemlig Henrys 100. Premier League-mål. Dermed slo Henry Chelseas Jimmy Floyd Hasselbank, som står med 99 nettkjenninger i serien, på målstreken i jakten på milepælen.

Robert Pirés gjorde en god kamp for Arsenal og la opp til Henrys jubileusmål. Et innlegg fra høyre fant landsmannen Henry i midten, som enkelt kunne sette inn ledermålet. Southampton var absolutt med på notene på Highbury, og kampen ble ikke punktert før på overtid da Henry scoret sitt andre for dagen.

Walkers mareritt

Bolton-manager Sam Allerdyce ble kåret til månedens manager i Premier League forrige måned, men Bolton måtte ha uvanlig hjelp for å få med seg poeng i bortemøte med Leicester.

Les Ferdinand førte Leicester opp i ledelsen på en monsterscoring. Et innlegg fra høyre ble headet med utrolig kraft mot Jussi Jääskelainen i Bolton-målet, som nesten fulgte med ballen inn i eget nett. Returen fra finnen klinte veteranspissen selv i mål.

Så skjedde det utrolige: Ian Walker kaster seg fram for å fange et frispark fra Bolton, og alle tror at den gode keeperen har gjort en enkel redning på et ufarlig skudd. Men så triller ballen plutselig inn i buret bak en hjelpeløs keeper. Walker har riktignok reddet, men klarer altså å fumle ballen i eget nett på utrolig vis. Et selvmål i Bjarte Flem-klasse fra Walker.

Oppdatert tabell finner du her.

Jubel: Mark Viduka omfavner James Milner etter 3-1-målet til Leeds.
I 100: Thierry Henry scoret sitt 100. mål i Premier League og sørget for Arsenal-seier.