Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seier med sørgebind

Andrine Flemmen jublet av glede da hun i går kveld tok sin andre verdenscupseier i Copper Mountain. - Men det er knalltøft å tenke på at sist vi var her borte, var det Régine Cavagnoud som vant, sier Flemmen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele alpinmiljøet er fortsatt preget av ulykken som rammet den franske stjernen i slutten av oktober. Selv om alpinsirkuset går sin gang, stilte samtlige løpere med svarte sørgebind for å minnes Cavagnoud.

At det nettopp var Andrine Flemmen som til slutt vant det spesielle rennet, var like gledelig som det var overraskende.

- Ja, særlig fordi jeg mista mye av sesongen i fjor på grunn av skade, og gjorde det så dårlig i åpningsrennet i Sölden. Etter målgang kom alle konkurrentene bort til meg og ønsket meg velkommen tilbake i teten, smiler Flemmen.

- Seig kropp

For i går var det kjente Flemmen-smilet så stort at hjelmen nesten revnet etter målgang. Det blonde håret er blitt rødt. Men humøret og idrettsgleden er den samme hos Molde-jenta.

- Ja, jeg var så vanvittig glad da jeg vant. Jeg har vært i gamet noen år, men dette er bare andre gangen jeg har vunnet. Gleden ved å vinne betyr mye mer enn pengene og prestisjen, sier Flemmen.

Siden oktober har Andrine og resten av det norske laget lagt opp treningen til å bli mer fartspreget. De har kjørt lengre løyper, og terpet fart framfor tekniske detaljer.

- Jeg var for seig i kroppen tidligere i høst. Men de siste ukene har jeg klinka til på hver eneste treningstur, sier Flemmen.

Det gjorde hun også i gårsdagens renn. Flemmen dro til med en super førsteomgang fra startnummer 18. Den holdt til delt førsteplass med VM-vinneren fra i fjor, sveitsiske Sonja Nef. Etter en gnistrende andreomgang kunne Molde-jenta juble. Alison Forsyth på andreplassplass var distansert med imponerende 0,67 sekunder. Storslalåm-dronning Sonja (Nef) fulgte to hundredeler bak der igjen.

- Seier for hele laget

- Denne seieren gir en voldsom sjøltillit for resten av sesongen. Det var godt å få et bevis på at man henger med de beste. Det er ikke lett å vite hvordan man ligger i forhold til konkurrentene når vi er i en så liten tropp som den norske, sier Flemmen.

Men i går var lille Norge en gigant. For bak Flemmen kjørte Stina Hofgaard Nilsen seg inn til en sterk femteplass, bare tre tideler fra en plass på pallen.

- Det var ekstra gledelig, en seier for hele laget og støtteapparatet at vi får det til.

Hofgaard Nilsen har slitt med «jumper's knee» i høst og trent langt mindre enn Andrine.

- Dette var bare helt sykt, skikkelig kuuult, sier Hofgaard Nilsen til NTB.

- Vi har trent. Det har vært bra kvalitet på treningen i det siste. Jeg visste ikke helt hva jeg kunne forvente, for jeg har faktisk ikke fått stått så mye på ski som de andre.

  • Til helga vender alpinjentene nesa hjem, før turen går til renn i franske Val-d'Ishre. Flemmen reiser hjem med en tyngre bag enn da hun kom.

- Alle julegavene er kjøpt inn. Jeg har shoppa så mye at jeg ikke er sikker på om jeg får med meg alt, ler hun.

SUVEREN: Andrine Flemmen har kjørt fort på trening i USA de siste ukene. I går greide hun å omsette trening til renn. - Utrolig delig å stå på pallen igjen. Dette var min andre seier i verdenscupen, sier Flemmen til Dagbladet.Foto: ALEX TROVATI/AP
Hele Norges coronakart