Seier med venstre hook

GLASGOW (Dagbladet): I dag skal Norge komme nede fra venstre med all kraft vi klarer midt i det skotske stormløpet. Sjekker Åge Hareide den ærerike historien til Hampden Park, vil han finne ut at Tyson var den siste som avgjorde en storkamp der med en slik venstre hook.

Skjønt storkamp ...

Mike Tyson brukte 12 sekunder på å få sin innleide motstander Lou Savarese i gulvet. Dette var for fire år siden da det kanskje ennå gikk an å tro at Tyson skulle bli seg selv igjen. Det ble Savarese også da han etter 38 sekunder slapp å fortsette kampen. I mellomtida hadde geskjeftige Mike slått løs på det meste; inkludert dommeren som forsøkte å redde den stakkars motstanderen bare for selv å ende nedslått på gulvet.

SÅ RASK

suksess får ikke Hareide med sin taktiske vri. Sannsynligvis vil det ta tid før de norske spillerne kommer seg såpass løs fra hjemmelagets press at de lykkes med å ramme skottene i deres eget bakrom.

På de internasjonale hitlistene sliter Skottland vel så tungt som Norge, men på Hampden Park er laget fortsatt en av sportens klassikere - og starter deretter. Vertene kommer til å kaste seg over oss med all den villskapen som denne gamle krigernasjonen klarer å presse inn i fotballen sin.

Det er faktisk ganske mye.

FOR EN

gangs skyld er det norske landslaget i utgangspunktet teknisk bedre enn motstanderne. Spørsmålet er om vi klarer å skaffe oss tid til å utnytte det.

Tommy Svindal Larsen er satt inn sentralt på midtbanen for å skaffe oss disse avgjørende sekundene. Tempoet i Tysklands-proffens duellspill vippet Martin Andresen ut på sidelinja. Det er overgangene fra midten som i teorien skal åpne for raske norske angrep mot bakrommet til den offensive backen Gary Naysmith.

FORELØPIG

har Nye Norge bare vært teori, akkurat som Skottland og Hampden Park mest er historie. Dette er ingen internasjonal storkamp; bare en regional fight mellom to småtasser med håp om noe større.

I mellomtida snakker Åge Hareide om nødvendigheten av å være tro mot egen stil; det å tørre å angripe etter avtalt mønster selv om Hampden Park med 57 000 kommer til å høres ut som et monster.

- Nøkkelen ligger i øverste etasje, forklarte Hareide under gårsdagens siste test.

Det høres litt vrient ut når du står utenfor og gjerne vil inn.

Men kanskje åpner det seg nettopp mot Skottland med en venstre hook.