Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seier mot skorpionene

Frankrikes trener tyder stjernetegn. Søndag er sikten skorpionfri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MUNCHEN (Dagbladet.no): Når trener Raymond Domenech slår et portugisisk lag som er så naive at de stiller med skorpioner, er sannsynligvis alt som det skal være i et lettere anspent fotballhode.

På banen så det også greit ut.

Denne semifinalen ble som de five-a-sidene du alltid har tapt på løkka når de gamle danner eget lag og har bestemt seg for å vinne.

For det er akkurat det som har skjedd med Frankrike, og nå er de klar for finale i Berlin.

HVA SOM står i stjernene før den kampen får du garantert også vite.

Raymond Domenech har gitt stjernesludderet et overraskende alvorlig ansikt.

Med hans suksess er det fritt fram for de fleste gode kombinasjoner mellom stjernetegn og fotballresultater, så fremt du altså ikke har skorpioner på laget.

For her er det bare å holde seg godt fast i stolen, for det som følger er i nærheten av å være sant:

SKORPION: Hadde Luis Figo vært fransk, ville han neppe fått plass på Raymond Domenechs lag fordi han er skorpion. Domenech tar hensyn til stjernetegn når han plukker ut laget sitt, skriver Esten O. Sæther. Foto: EPA
SKORPION: Hadde Luis Figo vært fransk, ville han neppe fått plass på Raymond Domenechs lag fordi han er skorpion. Domenech tar hensyn til stjernetegn når han plukker ut laget sitt, skriver Esten O. Sæther. Foto: EPA Vis mer

** Frankrikes trener Raymond Domenech bruker ikke spillere som er født i Skorpionens tegn; altså mellom 24.oktober og 22.november.

NÅR JEG sier \'i nærheten av å være sant\', er det fordi stjernetyding og tarotkort selv et langt stykke inn i vanviddet på den franske trenerbenken sannsynligvis har en vitenskapelig grense.

For hva ville Domenech gjort hvis Maradona (født 30.oktober) tilbød seg et passkifte og come back? Om Domenech er svak for astrologi, er han om mulig enda svakere for å ta inn eldre fotballhelter på laget.

Og de er med for å bestemme.

Det var de gamle med Zinedine Zidane og Lilian Thuram i spissen som presset inn kompisen Fabien Bartez i mål på landslaget på bekostning av formsterke Gregory Coupet, men Domenech var neppe særlig vanskelig å presse.

For ganske riktig:

** Coupet, som dro fra VM-troppen i sinne, var født i Skorpionens tegn.

HVA er så trøbbelet med å spille fotball med skorpioner på laget?

image: Seier mot skorpionene

Domenech har et greit svar på det -- i hvert fall hvis du fortsatt holder deg godt fast i stolen og ikke tenker etter at uttalelsen kommer fra sjefen for en av Europas sterkeste fotballkulturen:

- Skorpionene er vriene, maktsøkende og dårlige til å jobbe i lag, sier Domenech, og synes derfor det er bra at han har klart å rydde de ut av VM-troppen sin.

Arsenals Robert Pires var også aktuell, men forsvant vekk med fødeselsdag 29.oktober.

PORTUGISERNE røk ut fordi de tross alt ikke var giftige nok i angrep.

Luis Felipe Scolari har oppnådd flotte resultater med laget sitt, men på det aller høyeste nivået har utvalget en begrensning som selv ikke Big Phil klarer å løse fra sidelinja.

Det stod ikke på forsøket denne gangen heller. Scolari fikk sitt første VM-nederlag i denne kampen, og noen meter fra ham, kan du ane grunnen. Ingen internasjonal trener styrer spillet så hardt som ham, og få har så mye innsikt å styre med.

Likevel ble det stopp på en spiss for lite.

ALT det fikse som portugiserne får til med ballen gjennom midtbanen renner vekk på topp. Den enslige spissen Pauleta har på tross av alle målene i fransk klubbfotball, to svake internasjonale sluttspill bak seg.

Mot Frankrike ble han bokstavelig talt skviset mellom de røslige stopperne Thuram og Gallas, og fikk aldri utnyttet Ronaldos flotte aften.

For mens pipekonserten spilte opp fra første touch, var dette omstridte Ronaldos kamp. Han herjet med alle på venstrekanten, falt aldri for den vante fristelsen med å holde for lenge på ballen og ville blitt den avgjørende tilretteleggeren med en bedre spiss.

Men den har altså Portugal ikke, og da gikk det som det måtte.

FRANSKMENNENE får et stort pluss for et kompakt defensivt spill. På offensiven skjedde det nesten ingen ting, bortsett fra øyeblikket da Thierry Henrys bein flyttet seg for kjapt for den portugiske stopperen Carvalho.

Da fulgte også Zinedine Zidanes øyeblikk. Den gamle giganten var trygg fra straffemerket mot en av turneringens beste straffekeepere. Ellers var han sjelden å se.

Akkurat det skal alle som heier på Italia glemme. Dette franske laget er litt for satt til å prestere på topp i hver eneste kamp.

At det likevel ble finale, tyder bra.

Så får Raymond Domenech finne fram tarotkortene eller få hjelp av stjernetydervenner for å finne ut hva det har å si at også Italia stiller til finalen med et lag helt fri for skorpioner.

Sannsynligvis er akkurat det et svært dårlig tegn.

<B>SKORPION:</B> Maniche er i likhet med Figo skorpion.
<B>OVERTROISK: </B>Skorpionene er vriene, maktsøkende og dårlige til å jobbe i lag, mener Raymond Domenech, som styrer unna så godt han kan.