Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seier mot USA

Etter mye bom tok Norge seieren etter en intens kamp mot USA.

Seier: Norge har hatt en god dag på isen, og de norske curlinggutta vant begge av sine to kamper. Foto: NTB Scanpix
Seier: Norge har hatt en god dag på isen, og de norske curlinggutta vant begge av sine to kamper. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • USA - Norge 5-8

(Dagbladet): Med tre tap og to seiere måtte det curlinggutta vinne over USA for å ha en grei sjans til å ta seg til en semifinale.

USA har i likhet med Norge kun vunnet to av fem kamper. Dermed fikk vi en kamp hvor begge lag måtte vinne.

Jevn kamp fra start

REKORDDAGEN: Jan Fredrik Karlsen jubler over nok en fantastisk norsk dag i Pyeongchang. Sverige derimot, gikk på en smørebom i søndagens herrestafett. Karlsen gjestet OL-studio med Jørgen Gilbrant som Dagbladets OL-entusiast, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer

USA hadde tapt stort for Japan tidligere på dagen, mens Norge hadde vunnet sin kamp over Danmark.

USA tok en knepen 1-0 ledelse i første runde, men Norge slo tilbake i runde to og vant med to poeng. Det ble en jevn og intens kamp fra start og USA var tilbake i føringen etter runde tre.

Norge kom godt ut av runde fire og fem til tross for at USA beholdt sin ledelse med knappest mulig margin.

Kampen bar preg av bom, om kommentatorene på Eurosport måtte spørre seg selv om det kunne være steinene det var noe i veien med.

- Det er noe som heter klovnenes kamp. Dette er vel bommenes kamp. Både for USA og Norge sa kommentator Thoralf Hognestad i sjette runde.

Løsnet for Norge

Etter et par dårlige runder for Norge satt den endelig for Norge i den sjette omgangen. Team Ulsrud fikk med seg tre poeng, og dermed var Norge tilbake i føringen.

I den sjuende omgangen tok Norge nok et poeng og ledet dermed 7-4 over USA.

Etter åtte omganger var Norge i en komfortabel 8-4 ledelse.

I den niende omgangen tok USA ett poeng, men det amerikanske laget valgte å gi seg før den tiende omgangen. Dermed vant Norge 8-5.

Det ble dermed en god dag for de norske curlinggutta. Nå venter Storbritannia og Italia tirsdag, før Norge møter Sverige onsdag. Norge må trolig vinne to av de kampene om de skal ta seg til en semifinale.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!