Seier og årsbeste for Thorkildsen

Klarte seg med ett kast i Zürich.

Andreas Thorkildsen klarte seg med ett kast og gikk til topps i Golden League-stevnet i Zürich med 89,51 meter fredag.

Resultatet var årsbeste for sølvvinneren fra VM.

- Veldig bra. Det var et pent kast Andreas presterte. Det var også veldig likt vinnerkastet hans fra Stockholm før VM, sa trener Åsmund Martinsen til NTB. I Stockholm vant Thorkildsen med 89,49 meter.

Treneren kunne fortelle at Thorkildsen kom bort til ham rett etter kjempetreffet i første omgang og ga beskjed om at han hadde mest lyst til å gi seg.

- Det var fornuftig at han ikke kastet mer, for han kjente det godt i ryggen, og fortsatt har han tre stevner igjen før sesongen er over, mente Martinsen.

Thorkildsen tok sin annen seier i Golden League i år. Nordmannen gikk også til topps i stevnet i Roma midt i juli.

Verdensmester Tero Pitkämäki tok annenplassen på nye Letzigrund-stadion. Amerikanske Breaux Greer endte på tredjeplass. Det skilte cirka to meter mellom Thorkildsen og Pitkämäki.

(NTB)

ÅRSBESTE: Det klaffet ikke hundre prosent for Andreas Thorkildsen i VM i Osaka, men i Zurich i dag, traff nordmannen. Ett kast og årsbeste var nok til å ta seieren i Golden League-stevnet. Foto: SCANPIX
ÅRSBESTE: Det klaffet ikke hundre prosent for Andreas Thorkildsen i VM i Osaka, men i Zurich i dag, traff nordmannen. Ett kast og årsbeste var nok til å ta seieren i Golden League-stevnet. Foto: SCANPIX Vis mer
Seier og årsbeste for Thorkildsen