Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seier på seier på seier for Hushovd

Thor Hushovd er verdens sjuende mestvinnende syklist i år.

Bare seks kanoner har vunnet mer enn nordmannen på sykkelsetet. Hushovd står bokført med ti proffseirer siden sesongstart i februar. Flest seirer har den italienske superspurteren Alessandro Petacchi med 21.

Seksdobbel Tour de France-vinner Lance Armstrong står oppført med en seier mer enn Hushovd og ligger på plassen foran. Erkerivalen under årets Tour de France, Robbie McEwen fra Australia, kjørte «bare» inn åtte seirer.

Her er listen:

1) Alessandro Petacchi 21

2) Tom Boonen 20

3) Alejandro Valverde 15

4) Damiano Cunego 12

5) Lance Armstrong og Max van Heeswijk 11

7) Thor Hushovd 10

8) Danilo Hondo 9

9) Paolo Bettini, Miguel Perdiguero, Iban Mayo, Robbie McEwen, Robert Hunter og Jaan Kirsipuu 8.

Torsdag vant Hushovd den franske cupen sammenlagt - uten å stille til start i det siste rittet, Paris - Bourges. Rittet ble vunnet av franskmannen Jerome Pineau foran sveitseren Martin Elmiger og italieneren Davide Rebellin.

Sammenlagt vant nordmannen med 199 poeng. På annenplass endte lagkompis Pierrick Fedrigo i Credit Agricole. Årets overraskelsesmann i Tour de France, unggutten Thomas Voeckler, endte på fjerdeplass.

Tyskeren Erik Zabel har syklet inn flest UCI-poeng det siste året, 2351 i tallet, og leder rankingen. Hushovd har 19. flest poeng med 1084, mens Kurt Asle Arvesen i CSC er på 63. plass på UCI-rankingen.

(®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media