Seier, sjøltillit og 60 000 kr

MILANO (Dagbladet): Endelig var det Anita Moens tur til å ha flaks. Og hun ble belønnet med tre førjulsgaver: Ny sjøltillit, en bunke verdenscuppoeng og 60 000 premiekroner.


PÅ MÅLSTREKEN: Endelig hadde Anita Moen marginene på sin side.

Men hun er ikke sikker på hvem av dem hun ønsket seg mest.

- For den nære framtida er det nok selvtilliten som er viktigst. Særlig etter den skuffende 17. plassen i verdenscup-åpninga. Men det spørs litt hvordan det utvikler seg framover. Kanskje er det pengene som monner mest når det kommer til stykket, sier Anita Moen (31) til Dagbladet.

Etter å ha vunnet sin aller første individuelle verdenscupseier.
Det skjedde under den særegne knockout-sprinten under tak i Milano i går formiddag.

- Hvis jeg fikk velge, ville jeg nok heller vunnet 15 kilometer klassisk i Davos rett før jul. Gleden over å vinne et «skikkelig» skirenn er større, innrømmer Anita.

- Men denne seieren er veldig grei å ha med seg videre.

Større premie

For Anitas knock-out under tak i Milano er like verdifull som de andre konkurransene på verdenscup-menyen. Og vel så det.

For premiesjekken på snaut 60000 kroner er faktisk noen tusenlapper feitere enn dem som vanligvis deles ut.

Men det kunne blitt en mager formiddag for Anita. For etter det innledende heatet i går ble hun nemlig disket i noen minutter.

Dramatikk

- Det var noen som påsto at jeg hadde gått feil. Men jeg var aldri i tvil om at jeg hadde kvalifisert meg videre, sier Moen.

Og fikk helt rett.

I finaleduellen mot slovenske Andrja Mali var Anita på etterskudd helt til noen få meter gjensto. Men Mali falt på oppløpet, og endelig kunne Anita forsyne seg på den aller øverste verdenscup-hylla.

- Det var gøy at jeg hadde flaksen på min side for en gangs skyld. Det er ikke få ganger jeg har kommet noen sekunder for seint i mål, sier Anita fornøyd.
Datteren Karoline har stått i målområdet mange ganger når mamma nesten har klart det. Men i går satt hun hjemme.

- Jeg har snakket med henne på telefon. Hun var veldig hissig på hvordan det hadde gått, og hva jeg fikk for å vinne.

Svaret er hundre verdenscuppoeng, ny sjøltillit og en fin førjulssjekk.