Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Seier til Edvald eller Thor er ikke utenkelig

Sier Mads Kaggestad. Pappa Johan tror på Sanchez. Alt om dagens etappe i Touren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Thor Hushovd kan ta med seg den gule trøya til hviledagen i morgen, og Edvald Boasson Hagen kan få sjansen til å kjøre for seier nå som Sky-kaptein Bradley Wiggins er ute av rittet.

Hva kan vi vente oss av den 208 kilometer lange etappen mellom Issoire og Saint-Flour i dag?

VÅRE MENN I GULT: Thor Hushovd i gul trøye og Edvald Boasson Hagen med gule sko følger Edvalds lagkamerat Geraint Thomas i bakkene ned fra Col de la Croix Saint-Robert på gårsdagens etappe. Foto: Laurent Cipriani, AP/Scanpix
VÅRE MENN I GULT: Thor Hushovd i gul trøye og Edvald Boasson Hagen med gule sko følger Edvalds lagkamerat Geraint Thomas i bakkene ned fra Col de la Croix Saint-Robert på gårsdagens etappe. Foto: Laurent Cipriani, AP/Scanpix Vis mer

- Det var en krevende etappe i går, og det blir minst like spennende i dag. Det kommer helt sikkert til å bli et brudd, som kanskje går inn. Det pleier å gå brudd inn til Saint-Flour, sier TV 2s ekspertkommentator Johan Kaggestad.

Da han vurderte etappene for Dagbladet før Touren startet, trakk han frem Samuel Sanchez fra Euskaltel-Euskadi som sin favoritt til å vinne etappen.

Men i beruselsen over den norske innsatsen så langt, snakket vi i går kveld med Kaggestad junior, Mads, om de norske mulighetene i dag. Og han mener det er sjanser for ny spenning også for de som følger Touren med norske briller:

- En etappeseier til Edvald eller Hushovd er ikke utenkelig. Ikke i det hele tatt. De har blitt så gode at de kan klare å henge med over fjellene.

OPP OG NED: Feltet skal over to fjerde-, tre tredje- og tre andrekategoristigninger i dag. Illustrasjon: ASO
OPP OG NED: Feltet skal over to fjerde-, tre tredje- og tre andrekategoristigninger i dag. Illustrasjon: ASO Vis mer

Han tror ikke de største håpene i sammendraget vil prøve seg i dag, og mener de norske gutta har en sjanse om tempoet er høyt nok på etappen.

- Det er nesten 50 kilometer fra den siste bakken og inn til mål, og jeg tviler sterkt på at noen av sammenlagtfavorittene vil prøve å angripe der ettersom de da bare vil bli kjørt inn på flata etterpå. Vi får håpe at det kjøres jevnt fort hele vegen. Jo jevnere fart det er, jo bedre er det for Thor, sier Mads Kaggestad.

HER SKJER DET: Dagens etappe starter i Issoire og ender i Saint-Flour. Begge byer ligger omkring 17 mils kjøring vestover fra Saint-Etienne. Illustrasjon: ASO
HER SKJER DET: Dagens etappe starter i Issoire og ender i Saint-Flour. Begge byer ligger omkring 17 mils kjøring vestover fra Saint-Etienne. Illustrasjon: ASO Vis mer

• Starten på etappen går klokka 12.15. To timer seinere, ca. klokka 14.15, kommer det direkte TV-bilder på Eurosport og TV 2. Vi følger selvsagt etappen direkte i vårt Tour de France-studio.