Seier til Kyvåg i natt

Bækkelagets generalforsamling sa i natt ja til videre toppsatsing på kvinnelaget - til tross for at laget nå har en gjeld på tre millioner kroner. Det kan bety at Frode Kyvåg fortsetter.

- Dette budsjettet vil avgjøre mye. Får vi aksept for dette, sier generalforsamlingen samtidig at de er med på at vi fortsatt skal befinne oss i verdenstoppen, sier en spent trener Frode Kyvåg til Dagbladet like før budsjettrunden. # Først litt over midnatt da budsjettet var klubbet igjennom, sa Kyvåg:

- Dette var veldig positivt. Hvis styringsgruppa og jentene nå ønsker meg videre så er jeg villig til å vurdere det.

- Nå som klubben har gitt sitt ja til videre toppsatsing, vil definitivt Cecilie Leganger bli, og med henne resten av spillerne. Hvis Hong likevel bestemmer seg for å dra, så trenger vi bare å erstatte henne for fortsatt å være et topplag, sier Kyvåg.

- Bra leder

Etter generalforsamlingens slutt satt Kyvåg i et kjapt møte med det nye styret hvor han uttrykte det samme.

Nyvalgt leder Terje Lund får bare godord av Kyvåg.

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med han. Han har erfaring fra Bislett-alliansen og Holmenkollen og vil være en bra mann for Bækkelaget.

Budsjett: 3,6 mill.

Kvinnelaget budsjetterer med 3,6 millioner kroner i inntekter neste sesong - noe som betyr at det fremdeles satses på å nå langt i europacupen.

Videre toppsatsing ble vedtatt til tross for at kvinnelaget i fjor gikk med et underskudd på 1544892 - som i hovedsak forklares med trenerlønn til ansatte og avsatte Zeljko Tomac, rettssaker mot Reyes Baello Vidal og Adidas, og store advokathonorarer.

Nedbetalingsplan

Kvinnelagets gjeld til hovedlaget skal nedbetales over åtte år - med et første avdrag på 300000 kroner i desember i år.

- Det viktigste nå er at vi har fått klarsignal for fortsatt toppsatsing - noe som er eneste måten å skaffe slike inntekter på, sier Frode Kyvåg.

TILFREDS Frode Kyvåg kan være fornøyd med støtten fra Bækkelagets generalforsamling.