Seier til topplagene

Chelsea følger med i toppen med 3-2-seier mot Blackburn, mens Arsenal tok over tabelltoppen med seieren over Man. City.

I en kamp som ble sterkt preget av mye regn og en sleip bane, klarte Arsenal å få med seg alle poengene hjemme mot Manchester City.

Like gledelig som tre poeng for Arsenal-fansen, var nok debuten til det spanske vidunderbarnet Jose Antonio Reyes. 20 minutter før slutt gikk den dalende stjernen Dennis Bergkamp av banen og ga plassen sin til Reyes. Spanjolen gjorde et godt inntrykk og hadde også en mulighet til å score, men alene med David James skjøt han rett på keeper.

Manchester City gikk ut forsiktig og jobbet knallhardt for å nekte Arsenal det velkjente spillet deres med kjappe overganger og mye fart. Det sto likevel 1-0 til hjemmelaget til pause.

Anelka mistet ballen på midtbanen og Arsenal satte fart ved Henry på venstrekanten. Franskmannen slo inn i retning Fredik Ljungberg, men City-sliteren Michael Tarnat nådde ballen først - og satte ballen i eget mål.

- Manchester City møtte oss med fem mann på midtbanen, noe mange lag gjør på Highbury. Det ble en vanskelig kamp, sa Ray Parlour til Sky.

City og Anelka klagde på dommeren etter målet, fordi de mente Anelka ble felt da han mistet ballen. TV-bildene viser at de tok feil, og målet var helt greit.

Møljekamp

I andre omgang dalte kvaliteten på spillet betraktelig på grunn av tett regn over London. Begge lag hadde muligheter for å score, men City var nok nærmest en utlikning da Sylvain Distin headet et frispark mot mål. Ballen fikk en skummel stuss i det våte gresset og Jens Lehmann fikk bare så vidt reddet ballen, like før den trillet over streken.

- Flaksemål

Thierry Henry avgjorde tilslutt kampen for Arsenal. I det 83. minutt fikk han ballen på 20 meter og ett sekund seinere lå ballen klistret oppi krysset. Ett fantastisk mål fra franskmannen.

- Jeg prøvde lykken og ballen gikk i mål. Noen ganger bommer man på enkle sjanser, andre ganger setter man vanskelige, sa Henry til Sky etter kampen.

Mistet hodet

To minutter etter målet til Henry svarte hans forgjenger i Arsenal, Nicolas Anelka. Anelka fikk ballen på elleve meter og satte enkelt inn reduseringen til 2-1.

Situasjonen som oppsto like etter målet var både kaotisk og stygg. Ashley Cole tok tak i ballen og ville ikke gi den til Anelka. Den hissige franskammen svarte med å ta tak i hodet til Cole og dytte ham i bakken. Fullt kaos oppsto, og det hele endte med rødt kort til Anelka og gult til Cole. Greit dømt, da Anelka var den klart verste av dem.

Dermed tok Arsenal over tabelltoppen igjen i Premier League, og med nyervervelsen Reyes kan det bli moro på Highbury utover sesongen.

Chelsea-seier

Chelsea tok tre viktige poeng mot Blackburn og har fortsatt heng på Arsenal og United i toppen av Premier Legaue.

Kampen startet imidlertid verst mulig for Chelsea, som måtte se at Blackburn scoret etter bare to minutter. Gary Flitcroft satte enkelt inn ballen fra fem meter, etter et godt innlegg far nykommer Michael Gray.

Lampard-show

Chelsea spilte med debutant Scott Parker, som gjorde en solid kamp i sin nye drakt. Men det var en midtbanekollega av Parker som skulle snu kampen for Chelsea.

Jimmy Floyd Hasselbank driblet seg vakkert ned på høyrekanten og slo inn foran mål. Der dukket Lampard opp på et av sine evige løp og trillet ballen inn i mål via stolpen.

Lampards andre mål får stå som et skrekkeksmepel på hvordan forsvarsspill ikke skal spilles. Blackburns Tugay driblet seg mot eget mål og mistet ballen til Petit, som enkelt kunne spille Lampard igjennom. Alene med Brad Friedel kunne Lampard enkelt trille ballen i mål.

Magiske Friedel

Kampens største prestasjon sto Brad Friedel for, da han hindret Frank Lampard i å få sitt hattrick.

Et innlegg fra venstre av Wayne Bridge ble headet mot krysset av Lampard fra bare fem meters hold. Brad Friedel svarte på utfordringen med et tigersprang inn i sitt eget mål, der han akkurat fikk en hånd på ballen og slått den unna.

- En av sesongen beste redninger. Det irriterer meg at ikke headingen gikk i mål, men for en redning av Friedel, sa Frank Lampard til Sky etter kampen.

Sluttdrama

Blackburns 19 år gamle stortalent Paul Gallagher kom inn for Dwight Yorke med en drøy halv time igjen av kampen. Gallagher presenterte seg umiddelbart med en vakker scoring, og jublet hemingsløst. Målet ble imidlertid korrekt annulert for offside. Men Gallagher ga seg ikke der.

Tre minutter før full tid satte han et overlegg i mål på hel volley, noen få centimetere utenfor rekkeviddet til Claudio Cudicini i Chelsea-buret.

Men Blackburn var ikke lenge i poengparadiset. For Glen Johnson satte inn vinnermålet bare minuttet etterpå. Og for en scoring fra den unge backen. En corner ble klarert ut på 20 meter, og der vippet Johnson først ballen over Flitcroft, før han dro av en mann på vei inn i feltet. Da gjensto det bare for unggutten å klune ballen opp i krysset. 3-2 til Chelsea, på vakreste vis.

- Da Blackburn utliknet, trodde jeg at to poeng var tapt, men seiersmålet til Glen var helt spesielt. Nå henger vi fortsatt med i gullkampen, avsluttet Frank Lampard med.

Reyes bommer alene med David James i sin Arsenal-debut.
Frank Lampard scoret to mål og spilte en god kamp for Chelsea.