Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nederland kom tilbake mot Italia

Seieren glapp for Italia

De to tidligere stormaktene spilte uavgjort på italiensk gress.

BARE NESTEN: Simone Zaza sendte Italia i ledelsen, men det holdt ikke helt inn for Roberto Mancinis mannskap. Foto: NTB/Scanpix
BARE NESTEN: Simone Zaza sendte Italia i ledelsen, men det holdt ikke helt inn for Roberto Mancinis mannskap. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Italia og Nederland har vært fast inventar i fotball-VM, men i sommer er de hjemmesittere.

Mandag kveld ble det 1-1 da lagene møttes i Torino.

Simone Zaza ga Italia ledelsen etter 67 minutters spill på Juventus' hjemmebane. Vertene hadde dominert kampen i første omgang, så det var ikke noe å si på at de til slutt fikk et mål etter sidebytte.

Men seier ble det ikke for Roberto Mancini, som nylig tok over som Italia-trener. Bare to minutter etter 1-0-målet fikk Domenico Criscito direkte rødt kort.

Italienerne så ut til å holde ut til tross for å være i undertall, men i det 88. minutt ordnet innbytter Nathan Aké 1-1.

Mancini har innledet sin landslagskarriere med én seier, én uavgjort og ett tap. I forrige kamp røk Italia 1-3 borte mot Frankrike.

Italia har vunnet VM fire ganger, men får ikke sjansen til å kjempe om en ny pokal i Russland. I fjor høst røk laget ut for Sverige i omspillet. Det er første gang siden 1958 at VM går uten italiensk deltakelse.

Nederland tok VM-sølv i 2010 og bronse i 2014. Siden har de oransjekledde slitt tungt og har feilet i to mesterskapskvalifiseringer på rad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media