Nederland kom tilbake mot Italia

Seieren glapp for Italia

De to tidligere stormaktene spilte uavgjort på italiensk gress.

BARE NESTEN: Simone Zaza sendte Italia i ledelsen, men det holdt ikke helt inn for Roberto Mancinis mannskap. Foto: NTB/Scanpix
BARE NESTEN: Simone Zaza sendte Italia i ledelsen, men det holdt ikke helt inn for Roberto Mancinis mannskap. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Italia og Nederland har vært fast inventar i fotball-VM, men i sommer er de hjemmesittere.

Mandag kveld ble det 1-1 da lagene møttes i Torino.

Simone Zaza ga Italia ledelsen etter 67 minutters spill på Juventus' hjemmebane. Vertene hadde dominert kampen i første omgang, så det var ikke noe å si på at de til slutt fikk et mål etter sidebytte.

Men seier ble det ikke for Roberto Mancini, som nylig tok over som Italia-trener. Bare to minutter etter 1-0-målet fikk Domenico Criscito direkte rødt kort.

Italienerne så ut til å holde ut til tross for å være i undertall, men i det 88. minutt ordnet innbytter Nathan Aké 1-1.

Mancini har innledet sin landslagskarriere med én seier, én uavgjort og ett tap. I forrige kamp røk Italia 1-3 borte mot Frankrike.

Italia har vunnet VM fire ganger, men får ikke sjansen til å kjempe om en ny pokal i Russland. I fjor høst røk laget ut for Sverige i omspillet. Det er første gang siden 1958 at VM går uten italiensk deltakelse.

Nederland tok VM-sølv i 2010 og bronse i 2014. Siden har de oransjekledde slitt tungt og har feilet i to mesterskapskvalifiseringer på rad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer