Seieren glapp for Suzann Pettersen

Ledet lenge, men to bogeyer ødela.

NESTEN: Suzann Pettersen ledet lenge, men endte til slutt to slag bak seieren. Foto: SCANPIX/Scott Halleran/Getty Images/AFP
NESTEN: Suzann Pettersen ledet lenge, men endte til slutt to slag bak seieren. Foto: SCANPIX/Scott Halleran/Getty Images/AFPVis mer

Suzann Pettersen var lenge i ledelsen, men måtte tåle to bogeyer på de ni avsluttende hullene og endte på delt annenplass i LPGA-mesterskapet i golf.

«Tutta» jaktet sin annen majorseier i karrieren, men måtte til slutt se seg slått av kinesiske Feng Shanshan.

Pettersen og fire andre spillere endte to slag dårligere på delt annenplass.

- Det var en veldig god uke. Jeg følte meg i god form hele veien, og da er det kjipt å komme to slag «short», sa den norske golfstjernen til Nettavisen.

Annenplassen var hennes beste plassering så langt i 2012. Hennes siste seier kom i Oregon i august i fjor. Hun står med åtte seirer på LPGA-touren.

Første kinesiske seier Feng vant med seks slag under par. Det var Kinas første seier i en majorturnering.

- Jeg er nesten målløs, og det er bare helt utrolig. Målet mitt denne sesongen var å vinne en turnering på LPGA-touren og kanskje senere vinne en major. Nå klarte jeg begge deler, strålte Feng.

Bogeyer ødela Tutta åpnet avslutningsrunden sin med tre birdier på de fem første hullene (to, tre og fem). På det sjette hullet måtte hun tåle rundens første bogey. Hun fulgte opp med en birdie på det åttende før det kom fire hull på par. Samtidig hadde kinesiske Feng og amerikanske Gerina Piller tatt seg opp i delt ledelse sammen med den norske golferen fem slag under par.

Piller måtte imidlertid tåle en dobbelt bogey på det 17. hullet slik at hun med det var ute av tetstriden. Så startet også problemene for Pettersen, samtidig som at Feng fortsatte sitt sikre spill. Tutta fikk bogey på hull 13 og 14, og plutselig var hun på delt tredjeplass. Det var samme plassering som hun hadde før finalerunden.

Pettersen fikk en birdie på nest siste hull slik at hun endte på 2.-plassen. Det var hennes femte annenplass i en majorturnering.

(NTB)