BARE NESTEN: Ståle Solbakkens menn var nære å ta tre poeng hjemme mot Aalborg.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson / NTB scanpix
BARE NESTEN: Ståle Solbakkens menn var nære å ta tre poeng hjemme mot Aalborg. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / NTB scanpixVis mer

Danske FC København

Seieren glapp på overtid for Ståle Solbakkens FCK

FC København klarte bare 1-1 hjemme mot AaB i sin første seriekamp i den nye fotballsesongen i Danmark. Etterpå skyldte Ståle Solbakken på trøtthet.

Den danske hovedstadsklubben syntes å ha seieren i lommen, men tre minutter på overtid utlignet innbytter Jakob Blåbjerg for gjestene fra Aalborg.

Før pause hadde Federico Santander tatt FCK i føringen. Hjemmelaget skulle få svi for at det ikke klarte å holde trykket oppe i annen omgang.

- Det var en kamp med to helt forskjellige omganger. Jeg er godt fornøyd med første omgang, da scoret vi ett mål og skapte muligheter for flere scoringer. Det ble helt omvendt etter pause. Vi virket fryktelig slitne, forklarte Solbakken.

FCK-manageren mente det var tydelig at laget hans fortsatt var preget av påkjenningen fra bortekampen mot slovakiske Zilina i mesterligakvalifiseringen.

- Om det er kunstgresset eller varmen i Zilina som skal ha skylden, vet jeg ikke. Men mange av spillerne kjempet fysisk og var utrolig slitne. Når innbytterne våre også så slitne ut, måtte vi kjempe for å holde hodet over vannet i hele annen omgang, sa Solbakken.

Nordmannen gjorde fire endringer på laget som startet i 3-1-seieren i Slovakia. Ifølge Solbakken kunne han ikke ha rotert mer på laget om FCK skal stille et slagkraftig lag både i hjemlig serie og i Europa.

Tom Høgli spilte for øvrig hele lørdagens kamp på høyrebacken for FC København.

(NTB)