Seieren glapp

Norge-Ukraina 24-24 (11-9): Jeanette Nilsen (28) er kvinnen Norge må stole på hvis vi skal ha mulighet til å forsvare EM-gullet fra 1998. Hun sviktet i første forsøk.

Men heldigvis har landslagets nye førstekeeper - som skal fylle tomrommet etter Cecilie Leganger og Heidi Tjugum - tidligere vist en evne til å løfte seg når det gjelder som mest.

Og hun har mye å gå på etter EM-åpningen mot Ukraina i går kveld:

Åtte redninger på 35 skudd gir en redningsprosent på lave 23.

- Jeg hadde rett og slett en dårlig dag på jobben. På dette nivået skal man redde mer enn åtte skudd i løpet av en kamp, sier Jeanette Nilsen.

28-åringen forklarer innsatsen med at hun aldri kom skikkelig inn i kampen.

Rutinert

- Men det var heller ikke en kamp hvor det var enkelt å være god. Alle gjorde en del feil, slik at Ukraina fikk haugevis av kontringssjanser. Bittert å rote vekk seieren på en slik måte, oppsummerer Nilsen.

Til tross for at hun i årevis har slitt benken bak Leganger/Tjugum er Jeanette Nilsen en av de mest erfarne i en EM-tropp med åtte fjes som mesterskapsdebutanter:

Siden landslagsdebuten mot Danmark 2. juli 1991 har Jeanette Nilsen fått med seg VM-gull (99), VM-sølv (97), EM-gull (98), EM-sølv (96) og OL-bronse (2000) - og hun nærmer seg 100 landskamper.

Nettopp derfor er det også avgjørende at hun tar ekstra ansvar.

Henter råd

Landslagets nye førstekeeper bruker den tidligere storkeeperen Kjerstin Andersen - som ble rangert som verdens beste keeper da Norge slo igjennom med VM-bronsen i 1986, og vant OL-gull i 1988 - som en nyttig samtalepartner. Så også under EM er de mye på tråden til hverandre.

Etter å ha sett kampen i går er ikke Andersen i tvil om at venninnen er nødt til å heve seg mange hakk om Norge skal forsvare EM-gullet fra 1998.

- Dette var ikke bra. Jeg tipper at hun sover dårtlig i natt, og så får vi håpe at hun får en helt annen kamp i kveld, sier Kjerstin Andersen til Dagbladet.

Fryktet tap

Tross tapet viste «Nye Norge» at vi i perioder fortsatt kan spille god håndball.

Det som bekymret landslagstrener Marit Breivik mest var at jentene mistet fullstendig hodet og kontrollen i de hektiske sluttminuttene.

Da fryktet hun til og med tap - selv om Norge det meste av kampen så ut til å ha kontroll på Ukraina.

- Vi var for snille i deler av spillet. Jeg er glad kampen ikke varte lenger. Hadde den gjort det, er jeg redd vi hadde tapt. I perioder løp de helt over oss i andre omgang, oppsummerer Marit Breivik.

LYKTES IKKE: Jeanette Nilsen hadde ingen god dag i mål da Norge EM-åpnet med 24-24 mot Ukraina.