Seieren kjørt bort i sykebil

Først da André Schei Lindbæk ble sendt på sykehus gikk det opp for Viking hvor mye høstens spisskjøp betyr for laget.

STAVANGER (Dagbladet): For mot et Lyn-lag som spilte på seg mer og mer selvtillit, hadde Viking bare en liten sluttspurt å by på. Det ga ett poeng, for lite for et lag som vil ta sølv. Poenget var selvsagt også for lite for Lyn, som opplevde at andre lag i bunnstriden tok to flere.

Brakk nesa

Lindbæk er blitt den makkeren Erik Nevland så lenge har lengtet etter, både i oppspills- og avslutningsfasen.

Rokeringene som måtte gjøres da Lindbæk havnet på sykehus med brukket nesebein og hjernerystelse, ble for mange for Viking. Han er blitt vanskelig å erstatte.

For Lyn var det derimot akkurat passe. De fikk den roen de trengte bak for å bli farlige i angrep, og tok ledelsen mens Viking fortsatt lette etter hverandre. De økte ledelsen da en slu Ole Bjørn Sundgot fikk de centimeterne han trengte.

Ballsikker

Innimellom lekte Jone Samuelsen med oslolagets midtbane, men ikke mer enn at de hadde tak i tre poeng fram til 90 minutter var passert.

Tenåringen Samuelsen, som ble hentet til hjembyen Stavanger fra FK Haugesund for to uker siden, holdt roen nok til å bidra vesentlig til opphentingen. Viking har arbeidet et helt år for å få tak i det ballsikre talentet, men Haugesund har nektet.

For en drøy måned siden slo han Viking ut av cupen nesten på egen hånd. Det fikk Viking til å gjøre nye forsøk, som lyktes få minutter før overgangsvinduet ble lukket.

- Det var nærmest et sjokk å bli tatt ut på laget allerede nå. Jeg var sinnssykt nervøs på forhånd og fryktet at det skulle skjære seg helt, sier Samuelsen.

Sjokk og nevroser var det vanskelig å se tegn til, selv etter at han var blitt utsatt for stygge etterslenger fra kontante lynspillere.

- Vi sliter med å lage sjanser og vi sliter med å sette inn de få vi lager, kommenterer Samuelsen, som syns tempoet i Tippeligaen er høyt, men ikke uventet høyt.

Han kunne godt tenkt seg tre poeng i debuten, og mener Lyn fikk to lette mål. To mål som laget en mutt stemning langs benkeradene i garderoben.

Bare sorgen

- Vi var dårlige hele tida, iallfall helt til vi fikk mål, sier en skuffet Brede Hangeland, som prøver å finne trøst i at lagene foran også har mistet poeng, men kroppsspråket og ansiktsuttrykket viser alt annet enn glede.

Stemningen ble ikke høyere over meldingen fra vikinglege Arild Olsen om at hjernerystelsen setter Schei Lindbæk ute i tre-fire uker. Da kan medaljekampen være avgjort.

PÅ SYKEHUS: En groggy André Schei Lindbæk må hjelpes av banen etter et hardt sammenstøt med Lyns spillende trener Tommy Berntsen. Tre-fire ukers restitusjon venter for Vikings nyttige nyervervelse. T.v. fysioterapeut Stian Larsen.