- Seieren kom fra hjertet

Adebayor henrykt over festforestilling.

(Dagbladet.no): • Arsenal - Newcastle 3-0 (2-0)

Få opplevelser innen fotballen er vakrere enn når Arsenals offensive maskineri fyrer på alle sylindere. Det har imidlertid fusket litt i sesonginnledningen.

Det har imidlertid vært uten lagets kanskje viktigste komponent, midtbanedirigenten Cesc Fabregas.

I dag var 21-åringen tilbake, og med ham den offensive tryggheten som kjennetegner Arsene Wengers unge mannskap.

- Vi hjertene våre i det, og så raskt vi fikk troen på egne kvaliteter, skapte vi også sjansene. Alle la inn en ekstra innsats. Det var veldig viktig å utvise karakter og viljestyrke, påpeker Emmanuel Adebayor ifølge Sporting Life.

Arsenal-spissen var storfornøyd med utfallet.

- Vi koste oss, og nøt å spille for Arsenal. Det er godt å spille bra, men å vinne er bedre, understreker togoleseren.

Alt stemte

FESTAFTEN: Emmanuel Eboué fikk mye av æren fra lagkameratene for Arsenals 2-0-scoring med et lekkert hælspark. Foto: AP/Scanpix
FESTAFTEN: Emmanuel Eboué fikk mye av æren fra lagkameratene for Arsenals 2-0-scoring med et lekkert hælspark. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Et illustrerende bilde på at dette var dagen da det meste igjen stemte var da Emmanuel Eboué, ikke akkurat Emirates-publikummets favoritt, forlot banen til stående ovasjoner.

Eboué hadde også gitt viktige offensive bidrag, spesielt i angrepet som tok det meste av luften ut av et Newcastle-lag som har levert varene de første to rundene.

Ivorianeren stod nemlig for et lekkert hælspark som satte opp Robin van Persie i opplagt scoringsposisjon. I liggende positur banket nederlenderen ballen opp i nettaket til 2-0 etter et typisk Arsenal-angrep med spill i lengderetning på få berøringer med mange samtidige bevegelser.

Van Persie var også mannen bak Arsenals første scoring da han sikkert omsatte et straffespark i tellende resultat etter en hands fra Charles N\'Zogbia.

- Straffesparket var bare tull. Ballen traff armen hans, men når du er to meter unna, blir det for tøft, påpeker Newcastle-manager Kevin Keegan.

Toneangivende

Arsenal-spissen var et konstant uromoment var svært toneangivende da vertene tidvis valset over et Newcastle-lag som til stadighet falt tilbake til fjorårssesongens synder med kritikkverdig forsvarsspill.

Kun en sedvanlig våken Shay Given hindret styggere siffer på Emirates Stadium.

- Seieren kom fra hjertet

Likevel måtte selv Given kapitulere ytterligere én gang da Arsenal-spillet gikk på skinner før Denilson og Emmanuel Adebayor avrundet et strålende angrep med et fiffig veggspill før førstnevnte kontrollert bredsidet inn kveldens siste scoring.

GIFTIG: Her scorer Robin van Persie sitt andre mål for kvelden, men kunne fort ha notert seg for flere med litt mer marginer på sin side. Nederlenderen hadde blant annet et skuddforsøk i undersiden av tverrliggeren fra nærmest umulig vinkel.