«Seieren kommer hvis jeg slipper biltrøbbel»

Petter Solberg var ved godt mot da han hentet samboeren Pernilla Walfridsson på danskebåten i går. Han mener den første VM-seieren vil komme - hvis bilen hans virker.

- Absolutt. Jeg er med helt der oppe, og det er marginene som avgjør. Snart må vel jeg også få fullklaff, sier Solberg til Dagbladet.

Solberg brøt helgens Safari Rally etter første dag. Da hadde han hatt en rekke problemer, som kumulerte med motoreksplosjon i 220 kilometer i timen. Spydeberg-gutten sukker når han tenker på at nok et løp ble ødelagt av bilen. Men det er ikke mye han får gjort med det.

Gir seg ikke

- Kun uflaks. Vi skjekket bilen på torsdag, og da var alt i orden. Så skjer dette. Litt typisk oss akkurat nå, sier Solberg.

- Det var ganske tøft der nede. Jeg fikk trøbbel med en gang, men valgte å kjøre til siste slutt. Mottoet mitt er at jeg aldri skal gi opp, sier Solberg.

For første gang i bilkarrieren, som startet med bilcross i 1992, har Petter motgang.

- Litt uvant. Jeg har gjort det veldig bra i alt jeg har vært med på av motorsport. Nå sliter jeg litt, men likevel kan jeg ikke klage. Jeg tross alt nummer seks i VM-sammendraget.

Etter å ha fått en dag på seg, ser han nå framover mot Rally Finland 8.- 11. august.

- Å få et maks løp er alt som står i hodet på meg. Får jeg det, kan det gå veldig bra, men jeg tenker ikke slik at jeg skal vinne neste løp. Nå vil jeg bare at alt skal stemme, forteller Solberg, som nå skal ha en ukes ferie med familien.

På ferie

- Først skal vi ned til Kristiansand, og så tar vi oss en tur til Skara Sommarland i Sverige. Det skal bli godt å slappe av litt. Kenya tok på, sier .

Deretter blir det testing i Tyskland, før ferden går til Finland, og forberedelser til den niende VM-runden. Der kommer det til å gå fort:

- Det skal jeg love deg! Også blir det lange hopp. I fjor hoppet en bil 68 meter! sier Petter Solberg.

I SIVIL: - Det er litt rart å gå fra 200 kilometer i timen i Kenya til å sitte i kø her hjemme, sier en smilende Petter Solberg med samboeren Pernilla Walfridsson i bilen.
I GODT SELSKAP: Petter Solberg er slett ikke den eneste som har slitt i Safari Rally. - Det er den som kommer til mål som vinner dette løpet, sier teamsjefen hans, David Lapworth.