TREIG START: Celtic dominerte mot KR Reykjavik i Ronny Deilas første offisielle kamp som manager for skottene. Men det tok 83 minutter før de klarte å score i Island. Foto: Digitalsport
TREIG START: Celtic dominerte mot KR Reykjavik i Ronny Deilas første offisielle kamp som manager for skottene. Men det tok 83 minutter før de klarte å score i Island. Foto: DigitalsportVis mer

Seieren satt langt inne i Deilas Celtic-debut

Sleit på Island.


(Dagbladet): KR Reykjavik - Celtic 0-1.

Ronny Deila er i gang med Celtic-karrieren på alvor etter første kamp i Champions League-kvaliken i kveld. Celtic dominerte mer eller mindre fra start til mål i Reykjavik, men trengte lang tid på å score.

Men til slutt kom målet som betyr et svært komfortabelt utgangspunkt for returkampen. KR viste lite som tyder på at de kommer til å lage trøbbel for Deilas menn i Edinburgh, der returoppgjøret skal spilles på grunn av Goodwill Games i Glasgow.

Med Stefan Johansen i en av de styrende rollene på Celtics midtbane, skapte gjestene klart mest. Men de ble stort sett tvunget til å avslutte fra distanse - noe som stort sett endte med stolpetreff, redninger eller skivebom.

I tverrliggeren Fjorårets toppscorer i skotsk fotball, Kris Commons, hadde et par gode forsøk tidlig i kampen.

Først dundret han en volley i tverrliggeren fra over 20 meters hold, så dro han seg innover langs 16-metersstreken før han klemte til og presset fram en usikker redning fra tidligere LSK-keeper Stefan Logi Magnusson i KR-målet.

Hjemmelaget hadde sin første brukbare sjanse i det 24. minutt, men langskuddet fra engelske Gary Martin var relativt enkelt å redde for landsmannen Fraser Forster i Celtic-målet.

KR fikk blod på tann etter denne halvsjansen, og spilte seg inn i kampen etter å ha blitt trillet rundt i en halv omgang. Det gikk ikke mange minutter før Celtic overtok kontrollen på spillet fullt og helt igjen, men de klarte ikke å utnytte overtaket til å ta ledelsen før pause.

Flere fra Commons Deilas menn var tidlig tilbake på banen før andre omgang, og sto klare i formasjon da KR-spillerne omsider kom joggende tilbake på banen.

Commons var også tidlig ute i andre omgang, men de to tidlige forsøkene hans gikk like over mål fra rundt 16 meters hold. Det tredje, bare ni minutter inn i omgangen, ble parert av Magnusson.

Et kvarter inn i omgangen lappet Leigh Griffiths til fra skrått hold, men via undersiden av tverrliggeren spratt ballen ned i gresset like utenfor målstreken.

Celtic dominerte enda mer etter pause enn de gjorde før sidebyttet, og KR hadde stadig mindre å by på der de pakket seg sammen foran eget mål.

Trippelsjanse Men gjestene sleit med å finne åpningene, og da de omsider kom, var de upresise. Et kvarter før full tid måtte Magnusson gi retur på enda et langskudd fra Commons, Callum McGregor var framme på returen, men også den ble parert. Ballen havnet så i beina til finske Teemu Pukki, men han satte ballen i stolpen på nærmest åpent mål.

Først i det 83. minutt løsnet det. McGregor dro seg inn i feltet og skjøt via en forsvarer - og ballen spratt inn i nærmeste hjørne. Langt fra det beste skuddet eller den største sjansen Celtic hadde, men retningsforandringen på forsvarerens bein var tydeligvis det som måtte til for å lure Stefan Logi Magnusson.