- Seieren var aldri truet

Bø vant med 2,4 sekunder ...

NY SEIER: Tarjei Bø fortsetter å imponere og i dag vant han fellesstarten i Oberhof. Foto: AP
NY SEIER: Tarjei Bø fortsetter å imponere og i dag vant han fellesstarten i Oberhof. Foto: APVis mer

Det går så det suser for Tarjei Bø, som vant fellesstarten i skiskyting i Oberhof i dag. Det var den fjerde seieren hans denne sesongen.

Emil Hegle Svendsen fulgte opp med flott annenplass etter fantastisk skyting på siste stående.

Bø fortsetter i teten i verdenscupen, og han har med seg Svendsen på annenplass også der. Tidligere i år har Bø vunnet to sprintrenn og en jaktstart, og nå har han også vist at han behersker fellesstart.

- Fellesstart er på en måte skiskytingens formel 1. Det er en fascinerende konkurranseform, hvor det snur seg fort. Jo, det er både vanskelig og litt spesielt å vinne i fellesstart, sa Tarjei Bø til NTB.

Det nye norske stjerneskuddet i skiskyting tok seieren 2,4 sekunder foran Emil Hegle Svendsen. Ivan Tsjerezov på tredjeplass var 4,1 sekunder bak, mens Martin Fourcade på fjerdeplass ble slått med 14,3 sekunder.

I teten Bø lå blant de beste hele veien. Han pådro seg en strafferunde på annen liggende skyting. Det ble også en bom på siste stående, men der bommet også alle de hardeste konkurrentene, slik at Bø kunne forlate standplass for siste gang som leder, selv etter en tur i strafferunden.

- Jeg hadde bestemt meg for å skyte så raskt jeg kunne på den siste stående skytingen, slik at jeg ville ha en sjanse også om jeg pådro meg en bom, for jeg regnet med at jeg måtte skyte feilfritt. Nå bommet jeg, men det gjorde de fleste konkurrentene også, sa Bø.

- Du kan godt si at taktikken slo til for fullt. Jeg hadde en tung dag i sporet, men på standplass var det bortimot full klaff.

Han vinner og vinner, og ikke bare i sporet, for på idrettsgallaen lørdag kveld ble det også pris på ham.

- Det renner inn mye nå. Det er nesten så det er litt i overkant, men jeg får kose meg med dette så lenge jeg kan, for det er små marginer, og det kan fort snu seg, sa han.

Kontroll Han gikk først i sporet ut fra den siste skytingen, og selv om konkurrentene dro innpå, mente han at kontrollen var god.

- Jeg gikk bevisst hardt ut på den siste runden, og jeg kan godt innrømme at jeg hadde lite igjen mot slutten, men jeg vil da si at jeg hadde kontroll. Seieren var aldri skikkelig truet, sa Bø.

— Jeg må også få si at det er artig å få en seier på en ikke helt topp dag. Det er absolutt noe å ta med seg, sa den nye kometen i norsk skiskyting.

Emil Hegle Svendsen gikk et stykke bak i køen etter å ha bommet en gang på første skyting, men da han dro til med fullt hus på siste skyting, skjøt han seg rett inn i tetkampen.

Han lå sammen med russiske Tsjerezov og franske Fourcade til det gjensto noen få hundre meter. Da rykket Svendsen og sikret norsk dobbeltseier.

Ole Einar Bjørndalen skuffet og endte på 21.-plass etter fire bom. Han var 1.54,7 minutt bak bø i mål. Alexander Os med åtte strafferunder gikk i mål 3.39,3 minutter bak teten og endte på 28.-plass.

Nå reiser verdenscupsirkuset i skiskyting videre til Ruhpolding.

— Jeg er litt sliten nå, så det skal bli godt med et par rolige dager før vi smeller til igjen i Ruhpolding, sa Tarjei Bø.

(NTB)