- Seieren var ikke noe blaff

MOLDE (Dagbladet): For to uker siden tok Andrine Flemmen sin aller første verdenscupseier. Nå skal hun ankre opp på alpintoppen. - Seieren var ikke noe blaff. Jeg har jobbet meg høyere og høyere opp på resultatlista, sier Andrine.


BEINA PÅ BAKKEN: Andrine Flemmen sjokk-vant verdenscupåpningen, og gleder deg til fortsettelsen. Det var ikke noe blaff, sier den jordnære jenta.

Alpinhistorien inneholder nok av løpere som har kommet ingensteds fra. Som med høyt startnummer og kort merittliste har overgått seg selv for en dag og lurt favorittene på målstreken. Siden har ingen sett dem, bortsett fra dem som leser resultatlista helt til bånns.

Andrine Flemmen har ikke tenkt å bli et nytt kapittel av den historien. Og de som har fulgt med på kvinnenes verdenscup de siste sesongene, vet at seieren i Sölden for to uker siden ikke handlet om flaks. Det var et spørsmål om tid før Moldes første og største alpinhelt gjorde det helt store.

- Jeg har gått trinn for trinn, sier Andrine.

Førstepulje i slalåm

Det første, viktige trinnet gikk hun på denne tida i fjor. Tredjeplassen i storslalåm i Park City ble debuten på verdenscup-pallen. Så gikk det nesten ett år før hun var der igjen. Men da klatret hun til gjengjeld to plasser.

- Jeg er ikke bortskjemt med pallplasseringer - ennå. Men etter seieren i Sölden har jeg nok justert ambisjonene litt. Målet for sesongen er å holde meg blant de tre beste i storslalåm. Og å kjøre meg inn i førstepulje i slalåm, sier Andrine.

Prøver super-G

I så fall begynner det å lukte all rounder av Flemmen. Og tanken er ikke fjern, for det er ikke mer enn fem sesonger siden Andrine vant europacupen sammenlagt i super-G.

- Jeg kommer til å forsøke meg i super-G i løpet av sesongen. Og hvis jeg kan hevde meg i to disipliner, og plukker noen poeng i den tredje, kan jeg være med å kjempe om verdenscupen sammenlagt. Men det er nok for tidlig å håpe på det denne vinteren, sier Andrine.

For det handler fortsatt om å gå de nevnte skrittene mot alpintoppen. Nå gjelder det å bli stabil i storsalåm-toppen, og neste viktige arbeidsdag er to uker unna. I Park City, der hun slo igjennom i fjor. I år stiller hun til start med den røde ledertrøya.

- Det blir uvant å være den som alle de andre skal slå. Men jeg skal takle det. Jeg er blitt mer respektløs etter Sölden.

Alpin-kjæreste

Oppskriften på hvordan hun har havnet på alpintoppen, er nokså uoriginal. Det handler om en kombinasjon av skitalent og mye trening.

- Jeg er et samvittighetsmenneske når det gjelder trening. Jeg tar heller to økter for mye enn én for lite, og sluntrer ikke unna den planlagte joggeturen selv om det regner, sier Andrine.

Den joggeturen tar hun kanskje sammen med kjæresten, Lars Birger Vik Hansen (jo da, han er broren til Monica på håndball-landslaget), som selv er på det norske europacuplaget i alpint.

- Det er viktig for meg å ha en kjæreste som selv er sporty og som forstår at jeg må bruke mye tid på trening. En som skjønner hvorfor jeg blir litt små-amper hvis jeg må sitte lenge i ro, sier Andrine Flemmen.