- Seieren var ikke noe blaff

MOLDE (Dagbladet): For to uker siden tok Andrine Flemmen sin aller første verdenscupseier. Nå skal hun ankre opp på alpintoppen. - Seieren var ikke noe blaff. Jeg har jobbet meg høyere og høyere opp på resultatlista, sier Andrine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BEINA PÅ BAKKEN: Andrine Flemmen sjokk-vant verdenscupåpningen, og gleder deg til fortsettelsen. Det var ikke noe blaff, sier den jordnære jenta.

Alpinhistorien inneholder nok av løpere som har kommet ingensteds fra. Som med høyt startnummer og kort merittliste har overgått seg selv for en dag og lurt favorittene på målstreken. Siden har ingen sett dem, bortsett fra dem som leser resultatlista helt til bånns.

Andrine Flemmen har ikke tenkt å bli et nytt kapittel av den historien. Og de som har fulgt med på kvinnenes verdenscup de siste sesongene, vet at seieren i Sölden for to uker siden ikke handlet om flaks. Det var et spørsmål om tid før Moldes første og største alpinhelt gjorde det helt store.

- Jeg har gått trinn for trinn, sier Andrine.

Førstepulje i slalåm

Det første, viktige trinnet gikk hun på denne tida i fjor. Tredjeplassen i storslalåm i Park City ble debuten på verdenscup-pallen. Så gikk det nesten ett år før hun var der igjen. Men da klatret hun til gjengjeld to plasser.

- Jeg er ikke bortskjemt med pallplasseringer - ennå. Men etter seieren i Sölden har jeg nok justert ambisjonene litt. Målet for sesongen er å holde meg blant de tre beste i storslalåm. Og å kjøre meg inn i førstepulje i slalåm, sier Andrine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer