Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seierherren

Ståle Solbakken er Norges nye midtbanesjef. Det har Nils Johan Semb bestemt. Og når agent Erik Solér får sydd sammen en akseptabel kontrakt i Aalborg, Nederland, Tyskland eller Italia har Ståle vunnet alt. Både på landslaget og i banken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Om jeg har vunnet? Ja, for denne kampen så, sier Ståle Solbakken. - Men jeg ser ikke for meg et framtidig landslag helt uten Kjetil Rekdal. Og derfor vil det nok bli både Solbakken eller Rekdal, og sikkert også begge to samtidig, når Semb gjør nye valg.

- Det er altfor tidlig å si at jeg har vunnet den sentrale plassen, sier han.

Beskjedenhet? Ja - sammen med en bøtte ydmykhet. Og en smule klokskap og erfaring. For sjøl om Nils Johan Semb sier at han valgte Solbakken på grunn av de to siste EM-kampene - hvilket betyr at han ikke kan vrakes hvis han fortsetter i det samme gode sporet - er Aalborg-spilleren forsiktig.

- Det er ikke enkelt, sier Ståle.

Solbakken bestemmer

Men hvor vanskelig er det da?

- Veldig, sier Nils Johan Semb. - Det er hårfint mellom Kjetil og Ståle. Og jeg vil definitivt ikke være med på at dette uttaket handler om et skifte. De siste dagene har jeg tenkt Kjetil, Ståle, Kjetil, Ståle, Kjetil.......før det til slutt ble Ståle.

- Og mot Albania til lørdag, hvis Ståle gjør det bra i kveld?

- Da er han i laget. En som spiller bra, er vanskelig å sette ut.

- Fra den posisjonen han spiller i?

- Ja.

- Men Rekdal er ikke aktuell noe annet sted enn der Solbakken spiller?

- Nei, og det er Kjetils styrke og svakhet. Han er bare aktuell sentralt. Ferdig med det.

- Da ligger jo Rekdals framtid i Solbakkens føtter?

- Ingen ting er absolutt. Med en skade kan det plutselig bli snudd på hodet. Men ja, Kjetil har fått en skikkelig utfordring. Konkurransen om den sentrale midtbaneplassen er veldig lik den vi har om spissrollen.

Savnet trøkk

For Ståle Solbakken har landslaget betydd alt. Det er derfor han har klart seg gjennom mange, mentale nedturer. Og grunnen er utfordringer. Og mangelen på dem.

- Landslaget har vært størst fordi klubbkarrieren min - Hamkam, Lillestrøm, Wimbledon og nå Ålborg - ikke kan sammenliknes med det å spille for Manchester United, Liverpool eller Chelsea. I de klubbene er jo alle kamper store. Og fordi jeg har savnet trøkk og store ting i hverdagen, har landslaget blitt veldig spesielt. Og klart størst.

Når Ståle Solbakken i løpet av de neste ukene velger for framtida, kan han gjøre det uavhengig av landslagsfrykt. Og velge klokt.

- Erik Solér har alternativer i Nederland, Tyskland og Italia, sier Ståle.

- Fredag var han imidlertid hos Aalborg og startet forhandlingene med dem. Og det eneste jeg kan si er at jeg håper på en løsning før 16. juni. Og så skaljeg ha fri 26. juni - da skal jeg gifte meg.

- I Danmark sier man du krever tre millioner i årslønn og 6- 8 millioner i sign-on-fee for å skrive ny kontrakt?

- Det er drøyt, men tre millioner i året bør det nesten være. Men det er en ting til og det er skatten min. De neste 18 månedene kan jeg betale 30 prosent. Etter den tid blir det nesten det dobbelte. Og det er en ting som må falle på plass hvis jeg skal bli i Aalborg. Vi må komme til en ordning slik at det jeg får utbetalt ikke halverer seg etter halvannet år.

- Men hvor har du mest lyst til å spille?

- Jeg har fortsatt en liten drøm om Italia. Jeg har lyst til å sette en liten spiss på karrieren og oppleve noe virkelig stort.