Seier'n er sår!

Fotball er ikke lenger hva det en gang var. Ole Gunnar har fødselspermisjon, England ankom EM iført perlegrå silkedresser med åpne rosa skjorter, og jeg kjenner på meg at jeg holder Sverige som favoritt i dagens åpningskamp.

Kanskje er det bare nervene, den beryktede mesterskapsnevrosen, som ligger bak denne uroen på EMs første dag. Hvis det finnes en Fotball-Gud, får han se oss i nåde (på matta er Gud fortsatt mann. Om han heter Pelé, er det store spørsmålet).

  • Ifølge en undersøkelse foretatt av Norsk Gallup for en herværende konkurrent, tror 20 prosent av oss jentene - det vil si heiagjengen med knekort, korps-støvletter og små fjærkreasjoner til å vifte begeistret på sidelinjen med - at Norge kommer til finalen. Og hei, 350000 norske kvinner kan da umulig ta feil (sic!). Den 2. juli skal Norge kollektivt løfte Henri Delaunay-trofeet over hodet.

Bare psyken er der den skal være.

  • Men det var det, da. Det var noe med de 488 målløse minuttene til Flo. Og Nils Johan Sembs mistenkelige tilfredshet over det lave forventningsnivået i befolkningen før gutta reiste ned. Selv etter at vi slo Italia er nøkternheten opphøyet til en dyd.
  • Ikke bare hos oss - heldigvis. P.t. råder det tilsynelatende en slags «gentlemens agreement» på grasmatta. Og slikt skjønner vi kvinner som kjent svært lite av. Camacho, den spanske treneren, gikk nylig ut og insisterte på at det spanske landslaget er overvurdert . Spesielt kledelige for den temperamentsfulle fullblodslatineren er denne nyvunne ydmykheten ikke. Men gjerne for meg. Så lenge en påtatt beskjeden Raul ikke psyker ut vårt allerede beskjedne trumf-ess før kampen på mandag.
  • Inntil da tilbringer Tore André Flo dagene rundt femmeter'n med Harald Aabrekk. Italia-headingen over åpent mål fra tre meters hold hjalp ikke akkurat på scoringsformen. Men når nettmaskene blir lange, og marginene setter inn, da skal Flo være der.

Forhåpentligvis Solskjær også, med junior hjemme hos frua.

  • Og hva svenskene angår:

La oss glemme Jämtland og Härjedalen i denne omgang. La meg minne tvilerne på at Sverige reddet vår ære i Frankrike da smålige marokkanere mente at dommeren feilaktig dømte straffe mot Brasil tre minutter før full tid. Hadde det ikke vært for et svensk kamerateam, ville historiebøkene fortalt at Brasil-seier'n i 98 var dommerens fortjeneste.

Snakk om stanga ut.