Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Seier\'n er vår!

Vålerenga vant seriegullet. I går stakk de av med nok et gull.

• Vålerenga viser gullfesten direkte

Resultatlister:

• Fleridrettslag over 500 medlemmer
• Fleridrettslag under 500 medlemmer

• Spesialidrettslag over 100 medlemmer
• Spesialidrettslag under 100 medlemmer

Med sine 13 724 medlemmer var det kanskje en selvfølge at Vålerenga Fotball vant «Klubben i mitt hjerte»-kåringen i klassen Spesialidrettslag over 100 medlemmer. Men det betyr ikke at de er noe mindre glade for seieren:


-  Vi er jo best på alle områder, vi er størst og mest populære, sier talsmann i klanen Gjermund Nordtug til Dagbladet.

Først forrige uke ble det satt i gang stemmepropaganda på hjemmesiden, og stemmene på «Oslos stolthet» rullet inn, totalt 9074 stemmer ble det.

Diplomet som beviser seieren deles ut på Vålerengas gullbankett i Oslo klokka 19.30 i kveld. Banketten sendes direkte via web-tv på vif.no.

 OSLOS STOLTHET:  Vålerenga-supporterne har hatt mye å juble for denne sesongen. Nå har 9074 av de 13724 medlemmene i Klanen sørget for at klubben har fått en ny seier. Foto: Ørjan Ellingvåg
OSLOS STOLTHET: Vålerenga-supporterne har hatt mye å juble for denne sesongen. Nå har 9074 av de 13724 medlemmene i Klanen sørget for at klubben har fått en ny seier. Foto: Ørjan Ellingvåg Vis mer

Folkelig appell

-   Vi er glade i Vålerenga og vil vise det. Jeg mener vi er den eneste klubben i Oslo-området med folkelig appell. Folk vil bli assosiert med Vålerenga og det klubben står for, fortsetter Nordtug.


I 1996 hadde klubben bare 1700 medlemmer, og det er de siste åra medlemstallet virkelig har vokst.

-  Før hadde vi et dårlig rykte, men det har vi har ryddet opp i. Nå er det ikke lenger akseptert å banke opp gamle damer eller utøve vold.

-  Vi oppfører oss, er imøtekommende og hyggelige. Det har folk merket, forklarer Nordtug.

Dugnadsånd

NTNUI er Norges teknisk-naturvitenskapelige universitets idrettsforening, med 8000 medlemmer og 46 ulike aktiviteter.


De vant overlegent i gruppen fleridrettslag med over 500 medlemmer, og i tillegg til 100 000 kroner, er de glade for vise fram hva de står for.

-  Dette viser at dugnadsånden hos oss virkelig betyr noe, vi er en tradisjonsrik klubb med over 30 årsverk i dugnader i året. Alle gjør en innsats, og da blir det artigere for alle. I fjor kom vi høyt opp, men i år skulle vi vinne, sier en fornøyd Torbjørn Houge, informasjonsansvarlig ved NTNUI.

75 000 til 70 personer

Det var ikke bare store idrettslag som utmerket seg i årets kåring.


Dalselv, med sine om lag 70 medlemmer, vant i kategorien fleridrettslag under 500 medlemmer.

Det 60 år gamle idrettslaget driver med fotball og ski, for barn og ungdom i bygda som bare har 700 innbyggere.

-  Dette betyr veldig mye for oss. vi er et lite idrettslag der inntekten kommer fra kontingent. Vi har gått ut med ildsjel for å vinne dette, og folk har støttet opp om oss. Vi er stolte over hva vi har prestert, og med premien på 75 000 kroner får vi en enorm mulighet til å utvikle oss, sier formann i klubben, Stein Storbakk.

Tufte-effekt

Det minste idrettslaget som utmerket seg var Oslolaget Skruknott. Laget har fått en slags Tufte-effekt, hvor folk over hele landet har bidratt til seier og 25000 kroner, i klassen Spesialidrettslag under 100 medlemmer. Skruknott er et nyoppstartet fotballag, med 24 medlemmer, og lagleder Terje Cruickshank Ahlquist mener vennskap går foran godt spill.

-  Vi har jobbet beinhardt for dette. Laget er fullt av datanerder som har oppfordret folk over hele verden til å stemme på oss, sier han.
 

-  Jeg er stolt av gutta, men på slutten gadd de nesten ikke komme på trening fordi de var opptatt med å få folk til å stemme på oss, men så er vi jo også klart best uten ball da.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media